Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Суспільство 03 чер 2015 14:53

Волонтери Мошнівського куща за місяць зібрали понад 3 тонни допомоги військовим

Волонтери Мошнівського куща за місяць зібрали понад 3 тонни допомоги військовимЖителі Мошен, Яснозір’я, Будища, Байбуз вже протягом чотирьох місяців надають гуманітарну допомогу військовим на сході.

Збирати допомогу активісти почали у січні. Першу поїздку здійснили в Авдіївку на початку лютого. Солдатам везли ліки та продукти харчування.

– Ми збирали продукти харчування, воду, засоби гігієни і возили на Схід. Пункти збору – в дошкільній установі, школі, будинку культури. Спершу їхали наосліп – була ціль допомогти нашим військовим. Потім розширювалися і наші можливості, і знайомства. Вже були люди, котрі з нетерпінням нас чекали. Зона антитерористичної операції в нашій свідомості набула конкретних об’ємних форм, – розповів ініціатор волонтерського руху Сергій Литвин.

За його словами, кожен бажаючий може принести продукти, одяг та амуніцію до пунктів збору, де речі сортують, пакують у ящики, обліковують та доставляють на передову згідно заявок батальйонів. За останні дві поїзди волонтери відправили в АТО понад 3 тонни гуманітарної допомоги.

Волонтери Мошнівського куща за місяць зібрали понад 3 тонни допомоги військовимВ Авдіївці волонтери познайомилися з молодим хлопцями, що об’єдналися, аби допомогти старим та немічним жителям населеного пункту, які залишилися жити в зоні проведення АТО. Відтак, вони взяли шефство над півсотнею прикутих до ліжок стареньких.
 
– Тепер, окрім забезпечення наших військових, ми довозимо продукти і до місцевих жителів. На місцях їх розподіляють  активісти, – розповідає Сергій. – Останні дві поїздки здійснили в Красногірськ, Луганське, Авдіївку, Опитне, Водяне, Тоненьке. Продукти вдалося зібрати завдяки сприянню ТОВ «Мошни МТС», ФГ «Княжна», дитячий садок «Лісова казка», жителів довколишніх населених пунктів. Значну допомогу надало керівництво ДП «Перемога Нова». Завдяки чому нам вдалося пошити кілька комплектів якісної військової форми.
Наверх