Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Політика 13 чер 2015 13:16

«Ніяке «Косюківське бабло» не змусить мене зрадити довіру людей», – Валентина Коваленко

«Ніяке «Косюківське бабло» не змусить мене зрадити довіру людей», – Валентина Коваленко«Ніяке «Косюківське бабло» не змусить мене зрадити довіру людей», – Валентина КоваленкоДискредитаційна піар-кампанія проти голови Черкаської обласної ради набирає обертів. Про це Валентина Коваленко написала на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Услід за «УНН» естафету із обливання багном голови Черкаської облради підхопив сайт «Багнет». Вміло жонглюючи словами і фактами, продажні писаки намагаються зліпити про мене чергову брехню, в яку змушують повірити людей, нібито я «не встояла перед «Косюківським баблом».

Так от: «косюківське бабло» – занадто дрібна ціна для мене в порівнянні із ціною Небесної Сотні, героїв, загиблих на Сході України і з ціною людської довіри.

Дійсно, на запрошення голови ОДА з сільськими головами Черкаського району ми їздили подивитися на пташники у Київську область. Метою поїздки стала потреба у вивченні роботи філії ПАТ «Миронівський хлібопродукт», адже аналогічне підприємство – «Перемога Нова» – діє у Черкаському районі (на території сіл Будище, Мошни, Яснозір’я та Свидівок), а розпочаті останнім часом там будівельні роботи нових пташників, розширення виробництва спричинили спротив місцевих жителів.

Побачене на Київщині мене задовольнило. Тамтешнє виробництво не створює екологічних проблем, а навпаки – є надійною основою для розвитку села: створило 1300 робочих місць, працівникам виплачується достойна зарплата, підприємство постійно дбає про розвиток інфраструктури і соціальної сфери навколишніх сіл. Це дійсно приклад вдалого господарювання.

Натомість побоювання жителів Черкаського району стосовно майбутнього будівництва пташників я абсолютно розділяю. Адже вони бачили лише негативний приклад роботи птахофабрики у регіоні: сморід, забруднення навколишнього середовища, відсутність підтримки села. Вважаю, що у випадку із будівництвом пташників у Черкаському районі інвестор із громадою повівся ганебно: людей було принижено, не надано їм жодних гарантій і не надано документів на будівництво.

Не безпідставна тривога людей й щодо забруднення чи й взагалі зникнення води у їхніх криницях. У Мирному Київської області забір води пташниками здійснюється зі спеціальних свердловин, а криниці на подвір’ях домоволодінь взагалі відсутні, адже глибина підземних вод надто велика. Тоді як у нас вода, яку люди використовують, знаходиться дуже близько до поверхні.

Усі ці побоювання й призводять до протестних настроїв серед селян.

Моя позиція залишається незмінною: інтереси громади мають бути враховані у першу чергу. Захистити право людей на самовизначення, знати правду – головна моя мета», – наголосила Валентина Коваленко.
 
Джерело: http://dzvin.org/
Наверх