Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Черкаський район. Новини 26 сер 2015 07:58

«Свидівчанка» отримала звання народного

«Свидівчанка» отримала звання народногоУ суботу в Свидівку було потрійне свято. Жителі відзначили не лише 24-ту річницю незалежності України, а й 30-річчя хорового колективу «Обереги» та присвоєння звання «народний» хореографічному колективу «Свидівчанка». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Обереги» був створений у 1985 році, а в 90-му йому присвоєно звання «народний». Вже 30 років колектив дарує багатожанрове розмаїття – від старовинної української до сучасної авторської пісні.
За цей час вони стали багаторазовими лауреатами міжнародних конкурсів та фестивалів, які проводились в Україні, Росії, Угорщині, Румунії, Естонії, Молдові. Гастрольні подорожі колективу пролягли в усі райони Черкаської області, а також в міста Київ, Запоріжжя, Львів, Луцьк, Тернопіль та інші.

Народний аматорський хореографічний колектив «Свидівчанка» заснований у 1990 році. На сьогодні в ньому близько 90 осіб від 5 до 40 років. Хореоргафічний колектив в доробку має як українські композиції, так і сучасні постановки. Колектив був неодноразовим призером різноманітних фестивалів, учасником обласних та районних заходів. В 2013 році «Свидівчанка» взяла участь у Міжнародному фольклорно-етнографічному фестивалі в Польщі, на якому здобула третє почесне місце серед 13 претендентів.

Як розповідають місцеві жителі, ці колективи поєднали справжніх любителів пісні та танцю і вже багато років роблять великий внесок у розвиток та збереження національних культурних традицій.
черкаська область, колектив, народний, свято
Наверх