Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Черкаський район. Новини 13 сер 2015 11:57

Об'єднатися в одну територіальну громаду висловили бажання жителі Білозір'я та Ірдинь

Об'єднатися в одну територіальну громаду висловили бажання жителі Білозір'я та ІрдиньОб'єднатися в одну територіальну громаду висловили бажання жителі Білозір'я та ІрдиньПроект рішення про добровільне об’єднання цих населених пунктів у Білозірську територіальну громаду сільський голова Білозір’я Володимир Міцук, як ініціатор об’єднання, передав сьогодні обласній державній адміністрації для отримання висновку.

– Цей проект напрацьований спільною робочою групою, до складу якої в однаковій кількості ввійшли представники Білозір’я та селища Ірдинь, – повідомив Володимир Міцук. – Адміністративно-територіальна реформа в Україні відбувається першою серед тих, які проводить Уряд. Як і усі зміни, вона проходить не так легко, як цього хотілося б. Однак за достатньої поінформованості населення про те, як вона проходитиме та що перш за все принесе людям вдалося знайти спільне рішення.

Для цього у населених пунктах були зроблені відповідні кроки. Відтак, у Білозір’ї Володимир Міцук та представники місцевого самоврядування, аби вивчити думку населення, провели громадські обговорення у 32 округах села, окрім того,  скликано кілька сесій сільської ради.

– Людям потрібно все чітко роз’яснити, – переконаний Володимир Міцук. – Тоді замість категоричного спротиву, чуєш запитання, «А що отримає від цього громада?».

– Звичайно, люди зразу виступали проти об’єднання, аргументуючи, що за будь-якою довідкою потрібно буде їхати до Білозір’я. Вони хотіли б, щоб була окрема Ірдинська громада. Проте реальний стан речей вже вказує на те, що самотужки нам розвиватися буде практично нереально. Це ми пояснили і людям. Не всі хотіли це сприймати і на обговореннях часто виникали суперечки. Неодноразово приїздила делегація з Білозір’я і спільне рішення все ж знайшли, – розповідають в Ірдинській селищній раді.

У разі позитивної відповіді щодо відповідності цього проекту Конституції та законам України, місцеві ради приймуть рішення про об’єднання громад.
об'єднання громад, децентралізація, новини, черкаський район
Наверх