Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Черкаський район. Новини / Відео 24 лип 2015 12:50

У санаторії «Руська Поляна» для дітей пройшла пізнавально-розважальна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» (ВІДЕО)

У санаторії «Руська Поляна» для дітей пройшла пізнавально-розважальна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» (ВІДЕО)Всі діти з нетерпінням чекають своїх довгоочікуваних канікул, як зимових, так і літніх, тому що - це час, коли можна займатися улюбленими справами, зустрічатися з друзями, не думати про уроки і перейматися про виконання домашнього завдання. Але для батьків та дорослих надзвичайно важливо, щоб відпочинок школярів був не тільки веселим, безтурботним і корисним, а й безпечним.
 
Саме тому, а також зважаючи на безліч небезпек, які чатують на дітей в цей період, рятувальники посилюють профілактично – роз`яснювальну роботу серед підростаючого покоління.
 
Однією із ефективних форм навчання дітей правил безпечного відпочинку є громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 20 липня такий традиційний для літнього відпочинку дітей захід, пройшов у санаторії «Руська Поляна», що у Черкаському районі.
 
Рятувальники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області та працівники закладу приділили значну увагу навчанню відпочиваючих правилам безпеки та наданню першої медичної допомоги. Співробітники ДСНС розповіли про те, яких правил необхідно дотримуватись для недопущення виникнення пожеж, як діяти при виявленні вибухонебезпечних та невідомих підозрілих предметів. Зокрема, рятувальники зазначили, що в таких випадках слід відразу телефонувати до оперативних служб за номерами «101» або «102». Разом з цим, працівники ДСНС нагадали дітям і про правила безпеки під час відпочинку на водоймищах та в лісових масивах, оскільки в теплий період року чимало молоді полюбляє проводити свій відпочинок саме там.
 
«Я дізналася, що професія рятувальника дуже небезпечна, адже вони у намагання врятувати чиєсь життя часто самі наражаються на небезпеку. Після сьогоднішньої зустрічі я також замислилась стосовно подальшого свого життя, можливо я також оберу для себе цю професію і стану рятувальником, тому, що ця професія надзвичайно важлива та й до того ж користується повагою у суспільстві», - ділиться враженнями одна із дівчаток.
 
Разом з цим, крім теоретичних занять, працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій на спортивному майданчику продемонстрували присутнім спеціальне спорядження та обладнання, які має пожежно-рятувальний автомобіль, показали свій бойовий одяг. Також всім учасникам свята рятувальники розповіли про призначення інструментів за допомогою яких вони ліквідовують пожежі, дорожньо-транспортні пригоди та інші надзвичайні ситуації.  Крім того, всі бажаючі змогли спробувати самостійно скористатися даним обладнанням, приміряти бойовий одяг та спорядження рятувальників. Найбільше захоплення у дітей, викликав тепловідбивний костюм в якому всі бажали сфотографуватися на згадку. Не менш цікавим та емоційним стало гасіння умовної пожежі, коли біля пожежного ствола із рукавом вишикувалася ціла черга бажаючих влучити струменем води у ціль.
 
«Такі заходи важливі та необхідні для дітей, оскільки спрямовані не лише на навчання цієї складної аудиторії діям на випадок надзвичайної ситуації а й дає знання як уникати небезпек. Діти з радістю зустріли рятувальників для них було надзвичайно цікаво поспілкуватися з людьми які безпосередньо стоять на лінії небезпек, ліквідовують надзвичайні події та рятують життя», - поділилися своїми враженнями працівники санаторію.
 
Подібні заходи стали вже традиційними на Черкащині і відбуваються не лише під час канікул, а й під час навчального року. Тому закладають у свідомість малечі не тільки життєво необхідні навички, а й в подальшому можуть відіграти вирішальну роль у випадку виникнення реальної надзвичайної події.
 
Джерело: http://ck.mns.gov.ua/
черкаський район, новини мошни, мошни новини
Наверх