Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 21 вер 2018 10:00

Стало відомо, що буде з цінами на газ в Україні

Стало відомо, що буде з цінами на газ в УкраїніВлада України готова підвищити ціни на газ для українського населення на 23% в порівнянні з поточним рівнем.

Уряд намагається переконати Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалити таке підвищення. МВФ наполягає на підвищенні цін на газ, за різними оцінками, на 30-60%.

Підвищення цін на газ для населення відбудеться в будь-якому випадку. В команді Гройсмана обговорюється можливість підвищення ціни на газ не більше ніж на 23%. Тоді як, слідуючи затвердженій методиці розрахунку, на якій наполягає МВФ, газ повинен подорожчати як мінімум на 40%.

Чи влаштує 23% -ве зростання цін представників місії МВФ, стане відомо за підсумками переговорів, які будуть оголошені через два тижні.
"Останні кілька місяців МВФ працював тільки на прийом інформації, яку ми їм відправляли. Всі проблемні питання будемо обговорювати вже в Києві. Наша задача - підписати меморандум. Інших варіантів немає", - сказав високопоставлений чиновник в українському уряді.

На сьогоднішній день вартість газу для промисловості становить 11 тис. грн. Приватні споживачі платять 7 тис. грн за тисячу кубометрів.
Наверх