Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 вер 2018 10:00

Стало відомо, як влада буде скорочувати кількість одержувачів субсидій

Стало відомо, як влада буде скорочувати кількість одержувачів субсидійВлада продовжить вживати заходів щодо скорочення кількості одержувачів житлових субсидій, незважаючи на зростання тарифів на послуги ЖКГ.

Уряд систематично посилює умови отримання субсидій. Так, з 1 травня 2018 роки права на субсидію позбулися громадяни, які проживають в будинках площею понад 200 квадратних метрів і квартирах площею більше 120 квадратних метрів, а також мають автомобілі, чий вік менше 5 років.

Також, за новими правилами, люди, які декларують нульові доходи, повинні ставати на облік в центр зайнятості - в іншому випадку їм автоматично розрахують місячний дохід в розмірі 5286 гривень, що, найімовірніше, призведе до втрати субсидії.

При цьому "сюрпризи" чекають не тільки так званих "неофіційних" безробітних, а й громадян, які вже перебувають на обліку в центрах зайнятості - цієї осені на них чекає перевірка, і, якщо з'ясується, що людина відмовляється від пропонованих вакансій - за законом, мова йде про два варіанти працевлаштування - то він буде знятий з обліку, позбудеться допомоги по безробіттю і права на субсидію.

Також скорочуються соціальні норми на опалення при призначенні субсидії. З 1 травня соціальний норматив на газове опалення становить 4,5 кубічного метра на 1 квадратний метр площі (до цього було 5 кубометрів), а на електричне опалення - 30 кіловат / годину на 1 квадратний метр площі (до цього 51 кіловат / годину).

Ці заходи вже відсікли, за різними оцінками, близько 20-30% субсидіантів.

"Щоб не допустити збільшення кількості субсидіантів, уряд може тільки вводити додаткові критерії, які б відсікали одержувачів субсидій і людей, що претендують на їх отримання", - заявив експерт в сфері ЖКГ Андрій Никончук.

"Я не виключаю, що вони зроблять ще якісь поправки або щодо обсягу енергоресурсів, які покриваються за рахунок субсидій, або щодо рівня доходів сім'ї, який дає право на отримання субсидії, для того щоб зменшити кількість українських сімей, що мають право на отримання субсидій ", - висловив думку глава Комітету економістів України Андрій Новак.
Наверх