Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 19 вер 2018 10:00

Погане харчування, бідність і лінь: Українці стали найбільш хворою нацією в Європі

Погане харчування, бідність і лінь: Українці стали найбільш хворою нацією в ЄвропіУкраїнці в середньому живуть на 10-12 років менше, ніж європейці. Причому з року в рік здоров'я середньостатистичного українця погіршується.

Українці стали трохи довше жити і менше палити, і на цьому позитивні новини про здоров'я нації закінчуються. Пияцтво, неправильне харчування, малорухливий спосіб життя і порожні гаманці виводять Україну в лідери списку найбільш хворих націй Європи і світу.

Україна у рейтингу здоров'я від ВООЗ займає сумне 97-е місце з 156, пропустивши вперед не тільки розвинені західні країни, але і весь колишній СРСР: Білорусь знаходиться на 54-й позиції, Росія — на 73-му, Молдова — на 75-й. Гірше, ніж в українців, здоров'я та медобслуговування тільки у жителів бідних арабських країн, Африки та Афганістану.

Українці в середньому живуть на 10-12 років менше, ніж європейці. Причому з року в рік здоров'я середньостатистичного українця погіршується. Найбільше українці страждають від хвороб системи кровообігу, органів дихання, травлення, сечостатевої системи.

У трійці найбільш нездорових регіонів Київ, Дніпропетровська та Івано-Франківська області, де медики фіксують найвищий рівень захворюваності цими недугами. Серцево-судинні захворювання є причиною 68% смертей в Україні, і це вдвічі більше, ніж в країнах ЄС.

Причина прогресуючої недуги — зростаюча бідність населення, погана екологія, стреси, а також неякісне харчування. Причини поганого здоров'я українців варто насамперед шукати в їхніх тарілках, впевнений Михайло Гриньов, заступник головного лікаря Олександрівської лікарні, провідної клініки в столиці.

"Убоге незбалансоване харчування, а також погана питна вода — причини багатьох хвороб. Дорогі м'ясо і овочі співвітчизники замінюють дешевими макаронами, крупами та картоплею, а також шкідливими жирами, що призводить до порушення вуглеводного обміну і надмірної ваги. А це один з основних факторів розвитку артеріальної гіпертензії, діабету та інших захворювань. Наступний крок у цьому ланцюжку — інфаркти та інсульти", - пояснює лікар.
Наверх