Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 16 вер 2018 07:00

Увага! Популярне знеболювальне виявилося смертельно небезпечним

Увага! Популярне знеболювальне виявилося смертельно небезпечнимВживання навіть малих доз диклофенаку значно збільшує шанси розвитку серйозних серцево-судинних захворювань.

До такого висновку прийшли данські вчені і оголосили, що диклофенак може збільшити ризик смертельних захворювань на 50%.Робота фахівців охопила 6,3 мільйона жителів Данії у віці від 46 до 49 років. Дослідження опублікувало видання British Medical Journal.

В ході дослідження фахівці знайшли тісний зв'язок між застосуванням диклофенаку і різними серцево-судинними проблемами, зокрема, аритмією, ішемічним інсультом, серцевою недостатністю і серцевим нападом. При цьому такі ускладнення спостерігалися вже в тридцятиденний період вживання ліків.

Негативний ефект також помітили і у тих, хто приймав знижені дози препарату.

Також вчені порівняли частоту виникнення серцевих захворювань у пацієнтів, що приймали диклофенак та інші знеболюючі. В результаті виявилося, що вживаючі диклофенак данці відчували в середньому на один серцевий напад більше, ніж ті, хто вживав ібупрофен або напроксен.

Крім того, пацієнти, які брали для знеболення диклофенак, в три рази частіше страждали від серцевих захворювань, ніж ті, хто вживали парацетамол.
Наверх