Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 15 вер 2018 14:00

Доступні всім! - ТОП-6 продуктів, які рятують від інсульту

Доступні всім! - ТОП-6 продуктів, які рятують від інсультуВ результаті проведених в різних країнах світу дослідженнях, показано, як впливає їжа на ризик розвитку інсульту, І які продукти допомагають запобігти йому.

Продукти з цільного зерна, фрукти, овочі і риба знижують ризик інсульту на 30%. А звичайне харчування європейця, що включає багато м'яса, яєць, смаженої і солоної їжі, очищений хліб, жирні молочні продукти, солодкі десерти, чіпси збільшує ризик інсульту на 58%.

Від інсульту захистять:

1. Овес, мигдаль, соя.

Вони гарні для профілактики і навіть лікування атеросклерозу, жовчнокам'яної хвороби і проблем з судинами. Крім того, ці продукти багаті магнієм, вживання якого в достатній кількості дозволяє знизити ризик інсульту на 30%.

2. Шоколад, какао-боби.

Новітні дослідження, проведені Стокгольмським інститутом, показали, що регулярне вживання його в їжу (до 63 г на тиждень) також знижує ймовірність інсульту (незалежно від його виду) на 17%.

3. Томати.

Вони багаті антиоксидантами, які допомагають зокрема при порушенні циркуляції крові, звуження або запаленні судин, атеросклерозі. Вживання томатів та продуктів на томатної основі знижує ризик інсульту.

4. Банани, картопля, чорнослив, родзинки.

Багаті калієм і тому хороші для профілактики інсульту. Вживання калію менше 1,5 грам в день підвищує ризик інсульту на 28%. Також багаті калієм картопля, чорнослив, родзинки.

5. Нежирні молочні продукти.

У тих, хто їх вживає, гіпертонія зустрічається в півтора рази рідше. Той, хто вживає по крайней мере, 2 склянки молока в день, ризик інсульту знижувався в 2 рази. Нежирне молоко - джерело калію, магнію, кальцію, які природним чином знижують кров'яний тиск.

6. Лосось і інша жирна риба.

Покращують кровообіг, зменшують запалення в артеріях і борються з тромбами судин. Вони збагачують організм жирними кислотами Омега-3. Крім того, вживаючи в їжу рибу жирних сортів, можна знизити вживання м'ясопродуктів, багатих на холестерин (сосисок, бекону, шинки і т.п.).

Для профілактики інсульту здоровій людині важливо стежити за харчуванням. Але при наявності серцево-судинних захворювань, необхідна допомога фахівця.
Наверх