Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 16 вер 2018 18:00

Вчені озвучили топ-5 правил для щасливого життя

Вчені озвучили топ-5 правил для щасливого життяВчені з Гарвардського університету розкрили, які звички будуть позитивно впливати на тривалість життя, а також збільшать рівень щастя і здоров’я.

Так, першим правилом є відмова від куріння і алкоголю. За результатами дослідження, куріння провокує старіння, а вживання алкоголю впливає на фізичне і психологічне здоров’я.

Правилом №2 є освіта. За словами вчених, ті учасники дослідження, які отримали вищу освіту, прожили більш щасливе життя, ніж їх колеги без закінчення університету.

Третім правилом є щасливе дитинство. Так, респонденти, яких в дитинстві любили батьки, мали більше шансів на досягнення успіху в дорослому житті. При цьому люди, у яких було важке дитинство, змогли підвищити гормон щастя завдяки своїм партнерам або близьким друзям.

Третім правилом є емоційна інтелігентність. Зокрема, вони встановили, що незалежно від соціального класу або рівня IQ, ті люди, які вміли знаходити спільну мову з співрозмовниками, мали більше шансів прожити щасливе життя.

Під четвертим правилом сховалося вміння справлятися з проблемами. За словами фахівців, звинувачення інших у своїх проблемах позбавляє людини можливості стати щасливим. А це призводить до депресії.

І останнім правилом є бажання допомагати іншим людям, а також вміння віддавати щось взамін на їх допомогу. Зокрема, респонденти, які давали поради, настанови і співчуття, були в рази щасливішими за тих, хто цього не робив.
Наверх