Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 25 сер 2018 07:00

В Україні заборонили десятки найменувань ліків

В Україні заборонили десятки найменувань ліківРішенням Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками в країні заборонили продаж, зберігання і прийом цілого ряду ліків.

У списку 68 найменувань. Найбільше російських ліків - 43. Решта зроблені в європейських країнах - Німеччині, Франції, Польщі, Бельгії та ін. Причиною заборони називається незаконне ввезення препаратів в Україні. Слід гадати, без відповідних дозвільних документів.

Аптекам наказано повернути ці лікии виробникам або знищити. Зі списком заборонених медпрепаратів можна ознайомитися ТУТ.

Заборона тих чи інших лікарських препаратів стандартна практика. Наприклад, в січні цього року Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками видала розпорядження, яким заборонила продаж і зберігання препарату «Панкреатин» виробництва біоза Гезельшафт фюр Ензімтехнологіі мбХ, Німеччина конкретної серії, оскільки вона не відповідає вимогам. Йдеться про порошку (субстанції) в поліетиленових мішках для виробництва нестерильних лікарських форм, серії 222.621. Цей препарат було наказано зняти з реалізації, а в подальшому знищити.

Причиною такого жорсткого рішення стали дослідження. У цій партії кількість ферменту панкреатину, який відповідає за розщеплення певних речовин, не відповідає зазначеному в анотації. Його набагато менше. По суті, препарат марний для людей з проблемами підшлункової залози.
Наверх