Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 вер 2018 13:00

Вчені на найближчі п'ять років прогнозують аномальну спеку

Вчені на найближчі п'ять років прогнозують аномальну спекуПрогнози вчених опубліковані в Nature Communications. Згідно з цими даними, представленим науковими фахівцями з університетів Бреста і Саутгемптона, в найближчі п'ять років на планеті пануватимуть аномально високі температури.

Фахівці розробили програму, що дозволяє отримувати інформацію про довгострокові кліматичних умовах. Судячи з вироблених нею розрахунками, надмірно спекотне літо на Землі буде спостерігатися з 2018 по 2022 рік.

«Хоча потепління сповільнюється, в найближчу п'ятирічку ми будемо знемагати від спеки. Середні температури повітря виявляться вищими, ніж попередні показники », - поінформували автори проекту.

Відзначимо, що програма здійснює обчислення, використовуючи закладені в неї реальні дані і прогнози моделей природних умов XX і XXI століття.

У 2017 році вчені з Гавайського університету також передрікали людству випробування смертоносними тепловими хвилями. Вони заявляли, що спекотна погода в найближчі роки з часом ставатиме все більш небезпечною для здоров'я і життя населення на планеті. Головну небезпеку такої погоди фахівці пов'язали з токсичним ефектом - за їхніми словами, впливом спеки на людей буде збільшуватися додатковим впливом вуглекислого газу з промислових викидів в атмосферу.
Наверх