Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 21 лип 2018 09:00

21 липня - День Казанської ікони Божої Матері: Традиції і повір'я

21 липня - День Казанської ікони Божої Матері: Традиції і повір'яДень Казанської ікони Божої Матері православні відзначають двічі на рік: влітку - 21 липня - в пам'ять явлення ікони в Казані.

Що не варто робити в День Казанської ікони Божої Матері.

Свято ікони Божої матері не відноситься до двунадесятих церковних свят, тому працювати не забороняється. Однак віруючі, які шанують цей святий образ, знають, що в цей день все-таки краще піти до церкви, помолитися, а не затівати рядкові і важливі справи або прати і прибирати. Вважається навіть, що важка робота в цей день не дає вагомих результатів.

Крім того, в день шанування Казанської Божої Матері не рекомендують сваритися, плакати, сумувати або жаліти про минуле. У це свято прийнято запрошувати до столу гостей, друзів і близьких, щоб розділити з ними їжу в невимушеній, розслабленій обстановці. Завдяки цьому люди наповнюються радістю і добрим настроєм.

За старих часів вважали, що цей день - один із найщасливіших для укладення шлюбів і вінчання. Ті, хто бажав прожити сімейне життя без проблем і в щасті, прагнули обряд вінчання приурочити саме до свята осінньої Казанської Божої Матері.

Прикмети на погоду:

- Якщо з ранку земля вкрита туманом - буде тепло.
- Якщо дощ іде - скоро піде сніг. При цьому дощова погода в цей день є доброю прикметою: вважалося, що ця Богородиця плаче і молиться за всіх людей. Вона вимолює у Господа Бога прощення для людей і просить, щоб їм жилося легше, щоб урожай на наступний рік був хорошим, і не було голоду.
- Якщо сонце світить яскраво - зима буде така ж сонячна.

А ось суха погода вважається поганою прикметою. У народі кажуть, що якщо на Казанську немає дощу, то наступний рік буде дуже важким. А на хороший урожай можна взагалі не розраховувати.

На Казанську провітрювали льохи, щоб запаси продовольства не псувалися і їх завжди було вдосталь.
Наверх