Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 17 лип 2018 14:40

Facebook-медицина від в. о. міністра: Супрун розвінчала черговий міф

Facebook-медицина від в. о. міністра: Супрун розвінчала черговий міфВ.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, що операція при грижі в міжхребцевих дисках у більшості випадків не потрібна, оскільки ця проблема минає сама по собі.

"Робити операцію при грижі в міжхребцевих дисках у більшості випадків непотрібно. Доказова медицина свідчить, що більшість гриж дисків зникають спонтанно, тобто самі по собі. І це природний процес в організмі людини", - написала Супрун у Facebook.

За її словами, операція міжхребцевої грижі є дуже популярною практикою "лікування" в Україні, хоча необгрунтоване хірургічне втручання дуже небезпечне. Це може більше нашкодити, ніж вилікувати пацієнта.

"Також досить популярними є скоріш магічні, ніж доказові способи вирішення проблеми. Деякі центри й клініки пропонують різного роду "авторські" методики, які начебто допоможуть позбавитись грижі міжхребцевого диска без оперативного втручання. У такій рекламі можуть навіть демонструватися знімки МРТ до і після лікування з коментарем на кшталт "ось бачите, пройшло 7 місяців, і грижі немає", - наголосила вона.

Супрун пояснила, що насправді це не означає, ніби методи спрацювали. Більше того, пацієнти просто заплатили за те, що природа зробила сама.
Наверх