Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 15 лип 2018 13:56

Справа не тільки у зайвій вазі: Супрун розповіла, чим загрожує відмова від сніданку

Справа не тільки у зайвій вазі: Супрун розповіла, чим загрожує відмова від сніданкуНе можна відмовлятися від сніданку заради схуднення. Це збільшує ризики появи жовчнокам’яної хвороби.

Про це у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. За її словами, день треба починати зі сніданку, інакше проблем зі здоров’ям не уникнути. Супрун також розповіла, чим загрожує відмова від сніданку:

Вам сильніше хотітиметься їсти нездорову їжу

Смачний та корисний сніданок впливає на наше відчуття голоду протягом дня. Якщо ж ви не снідали, існує спокуса з’їсти на ходу щось шкідливе.

Зростають ризики появи жовчнокам’яної хвороби

Досить часто лікарі констатують наявність каменів у жовчному міхурі у молодих людей з нормальною вагою. Після аналізу їх харчових звичок зазвичай виявляється, що вони відмовляються від сніданків та дотримуються безжирових дієт задля схуднення, що і призводить до згущення жовчі.

План по боротьбі з зайвою вагою не спрацює

Дослідження свідчать про те, що люди, які зазвичай не снідають, більш схильні набирати зайву вагу через те, що не здатні контролювати відчуття голоду.

Без сніданку важче думати

Між вечерею та сніданком проходить 8-12 годин, тому після пробудження ваш мозок потребує підзарядки. Результати досліджень вказують, що саме поживний сніданок дозволяє стимулювати пам’ять, концентрацію уваги та готовність навчатись.

"Пам’ятайте, що снідати краще не пізніше ніж через 2 години після пробудження. Тому, якщо ви вже давно активні, але ще не снідали – зробіть це прямо зараз!" – радить Супрун.
Наверх