Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 08 лип 2018 12:23

8 липня в Україні відзначають ДЕНЬ РИБАЛКИ

8 липня в Україні відзначають ДЕНЬ РИБАЛКИЩорічно у другу неділю липня в Україні відзначається професійне свято працівників рибного господарства — День рибалки. В цьому році дата свята припадає на 8 липня.

Історія свята


Згідно з Указом Президента № 464/95 від 22 червня 1995 року в Україні святкується День рибалки. В Українській РСР День рибалки відзначалося у другу неділю липня на підставі Указу Президії Верховної Ради СРСР від 1 листопада 1988 року.

Варто відзначити, що рибне господарство України - це дуже важливий сектор економіки, цілий сучасний індустріальний комплекс, який дає нашій країні понад 100 найменувань цінних продуктів харчування з океанічної і прісноводної риби та інших морських продуктів.

Не дивлячись на те, що цей день зазвичай святкують професійні рибалки, можна сміливо стверджувати, що День рибака - це всеукраїнське свято, яке вважають своїм улюбленим мільйони любителів рибної ловлі, яким це заняття приносить тільки радість і насолоду.

Крім того, риболовля викликає інтерес навіть у тих, хто знайомий із рибною ловлею лише з розповідей інших. Важливо пам'ятати, що справжній рибалка - рибалка завжди, а не тільки на професійне свято. Ми впевнені, що рано чи пізно щастя зловити велику рибу своєї мрії посміхнеться кожному.
Наверх