Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Надзвичайні події 15 лип 2018 13:54

Українців попереджають про нові витівки інтернет-аферистів

Українців попереджають про нові витівки інтернет-аферистівРаніше мережеві злочинці обкрадали громадян за допомогою оголошень про зцілення чи ворожіння, то зараз вони шукають потенційних жертв на сайтах купівлі-продажу.

Про це повідомляють у прес-службі ГУНП в Черкаській області.

Вразливими для таких шахраїв стають люди, які розміщують інформацію про продаж речей та вказують номер свого банківського рахунку, куди потрібно переказувати гроші.

Їм телефонують крадії та висловлюють бажання придбати речі і перерахувати гроші. Керуючись телефонними вказівками зловмисників, продавці повідомляють секретне питання (найчастіше це дівоче прізвище матері), пін-коди, які приходять на мобільний телефон, та іншу секретну інформацію, за допомогою якої шахраї знімають гроші потерпілих.

Тож правоохоронці радять нікому не повідомляти інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо.

Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окремі платіжні картки з граничним лімітом, які передбачені тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки. Використовуйте сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів. Якщо виникли сумніви, краще відмовтеся від пропозиції і пошукати інший варіант, ніж стати жертвою шахраїв. Якщо вас ошукали - негайно звертайтеся за допомогою в найближчі відділення поліції або телефонуйте за номером “102”.
Наверх