Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 19 лип 2018 08:00

"Жити по-новому": Українців чекають нові штрафи

"Жити по-новому": Українців чекають нові штрафиУже з вересня в Україні набуде чинності новий Закон, за яким водіїв чекають серйозні покарання за порушення правил парковки.

Сума штрафу буде розраховуватися виходячи з того, де ж водій залишив свій автомобіль. Так, мінімальне стягнення становить 255 гривень за те, що машина знаходиться на пішохідному переході, газоні, перехресті або на тротуарі в недозволеному місці.

Нагадаємо, що Правила дорожнього руху забороняють парковку на залізничних переїздах, шляхах, в тунелях, на естакадах, шляхопроводі та під ними, а також за 10 метрів до і після пішохідного переходу. Також в Правилах йдеться про те, що зупинятися не можна в місцях, де залишається простору менше ніж три метри від подвійної розділової смуги і транспортним засобом, що зупинився. Крім того, до зупинки громадського транспорту потрібно залишати не менше 30 метрів, а до початку дорожніх робіт - 10 метрів. Не можна паркувати авто там, де неможливо виконати зустрічний роз'їзд, і якщо машина буде закривати знаки або світлофор. Зупинка можлива не ближче ніж за 10 метрів до прилеглих доріг і виїздів з них. Заборонено зупинятися і стояти на тротуарах, якщо пішоходам залишається менше двох метрів.
Також згідно з новим Законом в 510 гривень водієві обійдеться парковка, якщо машина перешкоджає руху пішоходів або інших транспортних засобів, або зупинилася на смузі для громадського транспорту.

Максимальний штраф буде загрожувати тим, хто залишить автомобіль на місцях для людей з інвалідністю. За це стягується 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 гривень.
Наверх