Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 15 лип 2018 14:00

Скільки кави можна пити на день? - Медики приголомшили новою заявою

Скільки кави можна пити на день? - Медики приголомшили новою заявоюЯкщо ви вип'єте зайву чашку кави вранці, не сильно переживайте: ймовірно, це вам на користь.

Результати мета-аналізу даних з Британського генетичного Біобанку за десятирічний термін показали - ті, хто п'є каву в будь-яких обсягах, в середньому живуть довше, ніж ті, хто взагалі не вживають цей напій.

Після аналізу даних 498134 людей вчені прийшли до висновку, що вживання кави обернено пропорційно смертності, в тому числі серед тих, хто випиває вісім або більше чашок на день. Це, фактично, підтвердження того, що вживання кави може бути частиною здорового харчування.

Незважаючи на те, що в таких висновках є свої застереження, дослідження показало, що більш тривалий термін життя пов'язаний з випиванням будь-якого виду кави - натуральної, розчинної, декофеінізованої або іншого.

В середньому ймовірність, що кофеман помре, на 10-15% нижче, ніж у того, хто не п'є кави. Однак, уточнюють вчені, подібне наглядове дослідження не може прямо стверджувати, що смертність залежить конкретно від кави. Цілком може бути, що це пов'язано з іншими факторами: достатком, освітою, тим, наскільки близько розташований магазин кави, і так далі. До того ж, мова йде тільки про британців; цілком можливо, що показники в інших країнах відрізняються.

Але те, що було проаналізовано інформація про 500 тисяч людей - це серйозний аргумент, що висновки дослідників адекватні. При вивченні даних вони також враховували такі показники, як куріння і вага, щоб знизити вплив цих факторів на репрезентативність висновків.

До того ж, попереднє аналогічне дослідження, результати якого по 700 тисячам людей опублікували в 2017 році, показало такий же зв'язок між кавування і терміном життя.

Дослідники зробили висновок, що "подовжуючі" життя властивість кави пов'язані не з кофеїном, а якимись іншими параметрами напою. Раніше, наприклад, було доведено, що кава допомагає організму захищати цілісність ДНК.

Так що, підсумувало джерело, якщо ви вип'єте зайву чашку кави вранці, не сильно переживайте: ймовірно, це вам на користь.
Наверх