Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 27 чер 2018 13:31

Електронні кабінети вступників мають найвищий рівень захисту персональних даних, але це може частково уповільнювати роботу системи, - МОН

Електронні кабінети вступників мають найвищий рівень захисту персональних даних, але це може частково уповільнювати роботу системи, - МОНЦього року криптографічний захист електронних кабінетів вступників дозволить забезпечити максимальну безпеку для персональних даних. Однак створення захищених каналів може дещо уповільнювати роботу системи під час реєстрації кабінету або першого входу з нового пристрою.

Про це йшлося під час прес-конференції «Вступ 2018», що відбулася 25 червня 2018 року в Міністерстві освіти і науки України.

Так, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), частиною якої є кабінет вступника, створено комплексну систему захисту інформації. Вона підтверджена відповідними сертифікатами.

«Я хочу всіх попередити про дуже важливу річ. Шановні учасники вступної кампанії і члени приймальних комісій, цього року ми повністю атестували систему захисту ЄДЕБО. Це потрібно для надійного збереження персональних даних і цього також вимагає закон. У підсумку ми маємо захищені канали інформації між пристроєм, з якого входить вступник, та ЄДЕБО. Але перші входи за цими каналами можуть відбуватися повільно. І це не тому, що недостатні серверні потужності, а це для захищеності інформаційних систем», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона також звернулася з проханням до всіх бути терплячими та запевнила: певні уповільнення роботи системи можливі лише на першому етапі, а потім вона працюватиме значно динамічніше.

«Під час реєстрації електронного кабінету чи першого входу до нього з нового пристрою – комп’ютера, планшета, смартфона – у веб-браузері вступника автоматично встановлюватиметься спеціальне програмне забезпечення. Воно унеможливить будь-яку модифікацію, видалення третіми особами даних, внесених вступником у кабінет, на шляху від пристрою до безпосередньо кабінету. Процес інсталяції є невидимим для користувача, але може викликати певне уповільнення», – пояснила директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік.

Нагадуємо, що вступна кампанія 2018-го матиме 6 основних новацій, зокрема, 150-бальний поріг для медиків, змінені коефіцієнти, фіксовані предмети ЗНО на кожну спеціальність, творчі заліки замість конкурсів.

За інформацією Урядового порталу
Наверх