Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 чер 2018 16:00

Платити доведеться більше: Українцям готують неприємний "сюрприз"

Платити доведеться більше: Українцям готують неприємний "сюрприз"Ухвалення законопроекту про позасудові блокування доступу до окремих сайтів може привести до підвищення провайдерами вартості доступу до мережі інтернет для українських користувачів.

21 червня спікер Верховної Ради Андрій Парубій включив законопроект №6688 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері", до порядку денного парламенту.

Цей законопроект був зареєстрований в Раді ще в липні 2017 року, проте депутати не змогли приступити до його розгляду через опір активістів.

Документом пропонується покласти витрати на закупівлю і обслуговування технічних засобів для моніторингу та блокування контенту на інтернет-провайдерів. При цьому самі провайдери, ймовірно, перекладуть нові витрати на своїх клієнтів, підвищивши вартість своїх послуг.
Законопроект також встановлює відповідальність провайдерів за відмову виконувати рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з блокування заборонених ресурсів. Таким компаніям в разі прийняття закону загрожуватиме штраф у розмірі від 1% від доходу за попередній календарний рік. Повторне протягом року порушення буде каратися штрафом у розмірі до 5% від доходу.
Наверх