Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 чер 2018 17:56

Синоптики прогнозують температурно-контрасне літо

Синоптики прогнозують температурно-контрасне літоОсобливістю літа будуть температурні контрасти – чергування спекотних періодів із прохолодними за рахунок чого спостерігатимуться часті грози у супроводі шквалів, граду та сильних злив. За добу може випадати до 20 мм опадів. не виключені і утворення смерчів.

Про це інформують в обласному гідрометцентрі.

Лише в травні на Черкащині град випадав вже 5 разів, при середніх значеннях за увесь літній сезон – 4-5 випадків.

Кожного місяця спостерігатиметься значна кількість спекотних днів, з температурою повітря +35..37º. Найсильніша і найтриваліша спека очікується у перші 10 днів серпня. Як відомо, спека +35º і вище вважається у нашому кліматі небезпечним погодним явищем. У ці дні треба берегтися від теплового удару.

Ранні осінні похолодання можливі вже з 20-22 серпня. Впродовж літа часто спостерігатимуться інтенсивні грози та зливові дощі, коли за добу може випадати до 20 мм опадів.

Така контрастна та переважно нестійка погода може заважати проведенню жнивної кампанії, ремонту дорожньої інфраструктури та підготовки до осінньо-зимового періоду. Разом з цим, періоди спеки формуватимуть високі показники горимості в екосистемах регіону. Найбільш посушливим та спекотним чекаємо із 20 липня до 10 серпня, тому показник пожежної небезпеки буде особливо високим.
Наверх