Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 чер 2018 13:00

В Україні почали діяти нові правила купівлі валюти

В Україні почали діяти нові правила купівлі валютиВідповідно до них, банки не передають інформацію про угоду з покупцем в податкову службу незалежно від суми покупки.

Крім того, купити валюту тепер можливо і без пред'явлення паспорта громадянина України. Але це не стосується тих випадків, коли сума покупки валюти перевищує 150 тис. грн в еквіваленті, - повідомляє Рoliteka.

Згідно з новими правилами, велику суму іноземної валюти замовити не можна. Клієнт повинен звернутися до відділення банку і купити суму, яка є в наявності в даний момент. Якщо ж вона є недостатньою, необхідно звернутися в інший банк.

Сьогодні в Україні діє безліч нелегальних обмінних пунктів і приватних «міняйл». Тому валюту, звичайно, безпечніше купувати у відділеннях банків, адже при покупці у нелегалів можна дуже «обпектися», ще й сплатити чималий штраф.

Раніше клієнтам-позичальникам купувати валюту можна було тільки через уповноважений банк, що обслуговує кредитний договір. Тепер же клієнт сам вибирає через який банк її купувати. Однак відкривати рахунок в іноземній валюті потрібно в цьому банку.

Крім того, спростили повернення інвестицій і доходів для іноземних інвесторів. Тепер банкам не потрібно чекати підтвердження угод від спеціальної системи на міжбанківському валютному ринку України, щоб проводити взаємні розрахунки за операціями з валютою.
Наверх