Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 20 травня 2018 18:00

Українців чекає новий комунальний "удар": Стали відомі подробиці

Українців чекає новий комунальний "удар": Стали відомі подробиціЧерез кілька тижнів закінчується термін дії постанови, яка визначає пільгову ціну на газ для населення.

Відповідно до однієї з пропозицій, новий тариф на блакитне паливо складе близько 11 грн за куб. “Стара” ціна діяти більше не буде, інформує Politeka.

По-перше, на цьому наполягають в МВФ – там вважають, що економічно обгрунтована вартість блакитного палива повинна бути вище.

По-друге, сама постанова втратить свою легітимність. Вона спочатку була розрахована до 1 квітня, але пізніше її продовжили до 1 червня.

Так, Кабінет міністрів спеціальною постановою регулює тариф виключно для населення. Комерційні споживачі купують газ за ринковими цінами. Згідно останній розцінками Нафтогазу – це 10,041 грн за кубометр блакитного палива.

Якщо до 1 червня Кабмін не прийме ніякого рішення, українці повинні будуть купувати газ за ринковими цінами, які приблизно на 40% вище діючих.

Судячи з розрахунків “Нафтогазу”, вартість газу для українців має бути більш ніж на 60% вище. Якщо з пропозицію компанії погодяться в уряді, то українці будуть платити в кілька разів більше за комуналку. Подорожчає не тільки газ, а й гаряча вода, опалення.
Наверх