Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Надзвичайні події / Відео 14 травня 2018 08:56

"СМІТТЯ В ГОЛОВАХ?": ЛЮДИ, БЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ І ПОВАЖАЙТЕ ОТОЧУЮЧИХ (ВІДЕО)

"СМІТТЯ В ГОЛОВАХ?": ЛЮДИ, БЕРЕЖІТЬ ПРИРОДУ І ПОВАЖАЙТЕ ОТОЧУЮЧИХ (ВІДЕО)Шановні мошнівчани! Не перетворюйте власний дім на смітник. Бережіть природу. Не поважаєте себе, то хоч поважайте інших.

Відповідне відео виклала на каналі в YouTube мешканка села Мошни Ірина Бужкевич: "Мошни серед білого дня 11.05.2018 на левадах, де щойно так гарно зазеленіло, сморід, стовпи їдучого чорного диму та вибухи. Пояснення Валерія Гречухи, що став автором цього жаху, вражають: " всі палять листячко на городі", "мій город, що хочу, те й роблю", "..я ж не вивіз до лісу, як інші вивозять" - щось додати важко... Що буде з екологією наших Мошен, коли буде таке відбуватися? Прошу місцевих керівників, в тому числі і захисників екології, вжити заходів до цього чоловіка. Зі слів сусідів, це вже не перший подібний "подвиг", думки інших мешканців його не цікавлять, а порушенням закону, здається, ці вчинки, Валерієм не вважаються."

Нагадуємо, що відповідно до Закону України "Про відходи":

ст.33 - Забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст
та інших населених пунктів, в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров'я людини;

ст.35-1 - Захоронення побутових відходів дозволяється тільки на спеціально обладнаних для цього полігонах/звалищах. Термічне оброблення (спалювання) побутових відходів дозволяється лише на спеціально призначених для цього підприємствах чи об'єктах.

ст.42 - Особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за: а) порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров'я людини та економічних збитків; б) самовільне розміщення чи видалення відходів.
Наверх