Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини / Суспільство / Культура 13 травня 2018 22:26

"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)

"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)13 травня в селі Бровахи Корсунь-Шевченківського району відбулось обласне свято Матері «Воістину небесна і земна».

Споконвіку на українській землі шанували матір. Адже вона – берегиня роду людського, кожної сім’ї, вона зігріває та оберігає, дає наснагу вистояти в найскрутніші часи нашого життя. Ніхто так не розуміє дитину, не вміє так жертовно любити, розрадити в тяжку хвилину. Саме тому ми завжди линемо до неї, до найдорожчої, котра подарувала нам життя. І скільки б не було в неї дітей, її любові, тепла, турботи, ніжності та терпіння вистачить на кожного. Материнська любов – споконвічна, всепереможна й життєдайна сила, що творить дива.

Саме таким дивом можна назвати Долю однієї української родини з Шевченківської землі. У мальовничих Бровахах на Черкащині в центрі села на пагорбі стоїть пам’ятник Матері – простій селянській жінці у фартушку й хустині. Вдивляючись у далечінь, вона застигла в чеканні, ніби виглядає когось. "Спинись у задумі, поклади їй квіти, як шану матерям усього світу", – викарбувано на підніжжі. А біля монумента ростуть десять тополь і п’ять верб. Тополі – то її сини, а верби – дочки. Ця жінка – жителька Бровах Євдокія Данилівна Лисенко, яка народила одинадцять синів і п’ять дочок.

У роки Голодомору помер її чоловік, тоді ж зник безвісти й старший син. Інших десятьох синів провела мати на фронти Другої світової війни захищати Вітчизну. Усі десять повернулися до рідного дому, поранені, хтось без ніг, хтось без рук, хтось з кулями під серцем, але живими. Не пощастило дочкам – вони залишилися вдовами. А сини – хто пішки, хто на милицях, хто попутними машинами – діставався до рідного порогу.

Такий випадок був унікальним не лише в Україні, а й на теренах колишнього Радянського Союзу. Євдокія Данилівна Лисенко відійшла у вічність у 1967 році, вона рік не дожила до свого 75-річчя. Пам’ятник їй спорудили через два десятиліття по смерті в 1984 році. Щороку на День Матері до пам’ятника Матері-героїні Євдокії Лисенко приїздять гості з усіх районів Черкащини.

Пам’ять живе, вона нетлінна. Вже багато років поспіль, саме в День матері, в другу неділю травня, в село Бровахи поспішає і Народний аматорський хоровий колектив «Мошногори» Будинку культури села Мошни. Їде, щоб разом зі всіма вклонитися подвигу цієї жінки та подарувати жителям та гостям Бровах свій виступ.

Щира вдячність творчого колективу «Мошногори» всім організаторам свята та безпосередньо Генеральному директору ТОВ АПК «Маїс» Осадчому Сергію Степановичу і Голові села Мошни Шкарбуті Богдану Вікторовичу за допомогу в організації виїзду колективу на обласний захід.

Директор Мошнівського СБК Леся Гаврилюк
"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)"ВОЇСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА": МОШНІВЧАНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ОБЛАСНОМУ СВЯТІ ДО ДНЯ МАТЕРІ (ФОТО)
Наверх