Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 13 травня 2018 00:37

Одержувачів субсидій зобов'язали декларувати всіх членів сім'ї: Що треба знати

Одержувачів субсидій зобов'язали декларувати всіх членів сім'ї: Що треба знатиУ Мінсоцполітики, з 1 травня 2018 року змінившого форму декларації про доходи для отримання субсидії, роз'яснили, за якими правилами тепер компенсують витрати сім'ям, де один з найближчих родичів фактично проживає окремо.

«Є чимало сімей, в яких людина прописана за однією адресою, а дружина і діти - за іншою. Наприклад, чоловік працює, дружина - в декретній відпустці або взагалі не працює. Раніше таким сім'ям, з урахуванням того, що дружина зареєстрована з дітьми в будинку одна, надавалася велика субсидія. Доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця приносив в цю сім'ю саме він», - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці урядового порталу в Facebook.

За новими правилами, тепер декларувати необхідно доходи всіх членів сім'ї (чоловіка, дружини і неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. При цьому потрібно взяти до уваги, що соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб (які не зареєстровані) не розраховуються.
Наверх