Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 03 травня 2018 09:00

Посівний календар-2018: Що і коли потрібно садити в травні

Посівний календар-2018: Що і коли потрібно садити в травніНайважливішим в посівному календарі городників є останній місяць весни. Що садити в травні 2018, і в які дні за місячним календарем садові роботи будуть найбільш сприятливими?

Посівний календар 2018 на травень: що садити і коли


2 - 3 травня - при роботах у городі варто бути обережними. Рекомендовано виконати прополку землі, знищити шкідників. У цей період сприятливо садити екзотичні рослини, у яких особливо цінним є корінь.

4 - 6 травня - вдалий час для посадки картоплі, редиски, моркви, ріпи, обрізки і щеплення фруктових дерев в саду.

9 - 10 травня - сприятливий період для посадки редису, цибулинних рослин, селери. В саду можна виконати обрізку кущів та дерев.

14 травня - кращий день для посадки коренеплодів, цибулинних, бульбових культур.

16 і 17 травня - дні для посадки витких рослин (троянда, виноград, суниця), а також бобових. У цей період варто обробити дерева і посіви від шкідників, удобрити грунт, підготувати місце під газони і грядки.

18 - 19 травня - можна висаджувати в грунт практично всі види рослин з цінною наземною частиною, а також низькорослі культури. Хороший урожай дадуть баштанні культури, висаджені в цей день. Високорослі помідори саджати не рекомендується.

20 - 21 травня - можна садити ягідні кущі і дерева, виконувати прополку, заготовлювати лікарські трави.

24 - 25 травня - сприятлива посадка квітів і кісточкових фруктових дерев.

26 - 28 травня - рекомендується садити капусту, огірки, помідори, гарбуз, перець. Не варто висаджувати дерева і збирати трави.

31 травня - квіти садити небажано. Сприятливий день для висаджування картоплі, ріпи, редису, брукви, внесення добрив у грунт, обрізки дерев.

Несприятливі дні в посівному календарі на травень 2018


7 і 8 травня Місяць буде знаходиться у Водолії, який вважається "безплідним" знаком Зодіаку. Тому посадку садово-городніх культур проводити не варто. Ці дні краще присвятити прополці та обприскування від шкідників.

У період 11-13 травня Місяць буде спадати. Цей період несприятливий для посадки будь-яких рослин, проте рекомендується виконати обрізку дерев і кущів, підготовку і удобрення грунту.

15 травня - молодик. Сіяти і садити рослини в цей час не варто.

22 - 23 травня - садити овочі не рекомендовано. Добре приживуться висаджені в цей день шипшина, жимолость і декоративні рослини. Покіс трави в цей період сповільнить її зростання.

29 травня - повний місяць. Несприятливий період для роботи в саду і городі.

30 травня - місячний календар рекомендує з обережністю ставитися до роботи на землі. Садити нічого не варто, можна виконати прополку і удобрення грунту.
Наверх