Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство 26 кві 2018 14:00

В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)

В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)26 квітня, в Міжнародний день пам'яті Чорнобиля, в Мошнах пройшли заходи з ушанування пам'яті трагедії на АЕС.

Біля пам'ятнику учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС відбувся мітинг, на якому виступили Голова села Мошни Богдан Шкарбута, депутат Черкаської районної ради Володимир Шимановський, учасник ліквідації аварії Валентин Фіщук, настоятель Спасо-Преображенського храму протоієрей Олег Мархалевич.

Отець Олег відправив поминальний молебень.

Як зазначив у своєму виступі Богдан Шкарбута: "Ми сьогодні зібрались тут, щоб згадати тих, хто поклав своє життя заради нас, заради наших дітей, внуків, захистивши нас від страшної чуми. На той момент вони і не знали напевне з чим боряться, але, не роздумуючи, поклали своє здоров'я задля майбутнього. Їхній приклад самопожертви заради майбутнього завжди надихатиме наступні покоління. Поки є і будуть в державі такі люди, доти буде незламною, єдиною і квітучою наша Україна!"

В Мошнівській сільській бібліотеці провели бесіду-вшанування «Суворі уроки Чорнобиля» та організували книжкову виставку «Чорнобиль…Біль і пам'ять вічні». з метою розширити знання присутніх про масштаби трагічних подій 26 квітня 1986 року.

Розпочався захід вшануванням пам' яті загиблим чорнобильцям. Бібліотекарі наголосити про потенційну небезпеку радіації для усього живого та розповіли про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, а також нагадали, що чужої біди не буває.

Зона відчуження поступово відроджується і на місці трагедії буде створено заповідник. Важливо сьогодні виховувати любов до рідного краю, бережливе ставлення до природи та вчити дітей людяності, доброті та згуртованості.
В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)В МОШНАХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ (ФОТО)
Наверх