Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Суспільство / Відео 20 кві 2018 17:32

"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)

"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)20 квітня жителі села Мошни, обурені вкрай жахливим станом доріг державного державного значення, що проходять через населений пункт, вдалися до радикальних дій – перекриття траси державного значення Р-10 «Канів - Кременчук».

Нагадаємо, із закликом до односельців про проведення акції звернулася напередодні громадський активіст Катерина Онопрієнко.

Врегулювати ситуацію прибув цілий десант чиновників районного і обласного рівня. Від деяких із них навіть лунали погрози та застереження в бік Голови села Богдана Шкарбути, який підтримав справедливі вимоги односельців і постійно був поряд з мошнівчанами та жителями з інших сіл, відбиваючи нападки з боку високопоставлених гостей та створюючи керованість напруженою ситуацією.
Варто зазначити також, що охорону громадського порядку під час акції, крім поліції, здійснювало і громадське формування «Мошнівська варта». Єдиний із мошнівських депутатів Черкаської районної ради підтримав своїх виборців Володимир Шимановський, активна позиція якого сприяла у досягненні результату.

Головною вимогою мошнівчан було негайне проведення капітального ремонту доріг державного значення, які проходять територією села, і були вщент зруйновані вантажним транспортом, який використовував ці дороги як об’їзні під час ремонту черкаської дамби, оскільки багаточисельні запити, звернення, листування, прохання виявились безрезультатними.

Бурю людських емоцій прийняли на себе очільники Служби автодоріг області – Владислав Демиденко, Облавтодору – Руслан Левченко, голова Черкаської РДА Анатолій Яріш та заступник голови РДА Петро Коренюк.

В результаті майже двогодинних перемовин вдалося знайти компромісне, на даному етапі, рішення: голова Служби автомобільних доріг Черкаської області представив протестувальникам чіткий календарний план проведення ремонтних робіт на дорозі державного значення Р-10 в селі Мошни, а саме:

1. проведення ямкового ремонту в селі Мошни до 30.04.2018;
2. виготовлення ПКД на поточний середній ремонт відрізку дороги в с.Мошни до 26.04.2018;
3. оголошення процедури закупівлі до 30.04.2018;
4. проведення тендеру та підписання договору на виконання робіт до 15.06.2018;
5. початок ремонтних робіт до 25.06.2018.

Мошнівчани погодились з чиновником, розблокувавши рух дорогою і пообіцявши прискіпливий контроль за вчасним виконанням робіт.

Питання ремонту дороги Черкаси-Жашків-Орадівка ( напрямок м. Корсунь) залишається відкритим, так-як відповіді на направлені офіційні звернення сільської ради ще не отримано. Принаймі цивілізовані, мирні шляхи вирішення проблеми не вичерпані.

Громада залишає за собою право, у випадку звичного ігнорування проблеми владою, на вимушені, радикальні акції громадської непокори. Довіри до влади у людей все менше і менше.
"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)"ДОРОЖНІ ВІЙНИ": ЯК МОШНІВЧАНИ СВОЄ ПРАВО НА ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ ВІДСТОЮВАЛИ (ФОТО, ВІДЕО)
Наверх