Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 28 кві 2018 09:00

Кому штраф, кому - в'язниця: В Україні почалося полювання на одержувачів субсидій

Кому штраф, кому - в'язниця: В Україні почалося полювання на одержувачів субсидійСоціальні служби в Україні почали жорсткий моніторинг виплат субсидій.

По домівках в такому випадку вони ходять не дуже часто, зате дізнаються про покупки та майно субсидіантів в банках, реєстрах нерухомості, у сусідів і друзів.

Наприклад, в Полтавській області санітарка з пологового будинку приховала інформацію, що син купив машину за 169 тис. грн за кілька місяців до оформлення субсидії. Таким чином вона завдала державі збитків в 3389 грн. А в Житомирській області місцевий житель сховав при оформленні субсидії офіс. Розкрити «злочин» допомогла колишня теща, яка написала скаргу в соцоргани. Чоловікові також довелося повернути більше 5 тис. грн субсидії.

Крім того, соціальні служби почали боротьбу з матерями-одиначками. Вони опитують сусідів і приходять до них додому з перевірками. Якщо в будинку застукали чоловіка, то мамам загрожують навіть судимості.

У парламенті тим часом обговорюють проект закону, за яким соцінспекторам збираються дати більше прав. Правда, самі депутати кажуть, що поки цей документ непрохідний.
Наверх