Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 травня 2018 00:00

Телевізори працюватимуть лише до 1 липня

Телевізори працюватимуть лише до 1 липняУже кілька років в Україні анонсують припинення аналогового мовлення і перехід на цифрове. Називали навіть попередні дати – уже далекий 2015 рік. Проте і досі ці дві системи мовлення працюють паралельно.

Щоправда, скоріш за все, вже цього року почнеться поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення. Відповідне рішення ухвалив уряд.

«З метою забезпечення інформаційної безпеки країни та з урахуванням рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про затвердження Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення від 15.03.2018 року уряд на черговому засіданні ухвалив рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 01.07.2018 року», йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідною постановою Кабінету Міністрів «Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України» продовжений термін використання радіотехнології «Аналогове телевізійне мовлення». Ухвалення цього рішення забезпечить безперервність телерадіомовлення на всій території України та конституційне право громадян на безперешкодне отримання інформації.

Відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко пояснив, що проект плану вимкнення аналогу було розроблено в листопаді 2017 року і його було презентовано на засіданні Міжвідомчої координаційної групи з питань впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення, що створена при адміністрації Держспецзв’язку. Етапи його виконання мали розпочати торік у грудні. На початку березня 2018 року з’ясувалося, що жодні дії не виконують, і головна причина – План не було затверджено Кабінетом Міністрів України.

Тому було запропоновано внести зміни до Плану. Процес вимкнення аналогового сигналу відбуватиметься, як це було передбачено і раніше, у три етапи. Перший – вимкнення аналогу в окремій області – заплановано на серпень 2018 року. Другий – вимкнення аналогового сигналу на всій території країни, за винятком «UA: ПЕРШИЙ», місцевих мовників, аналогових каналів на території проведення АТО і в деяких прикордонних районах – січень 2019 року. Остаточне вимкнення аналогового сигналу в Україні має відбутися у квітні – травні 2019 року.
Наверх