Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 06 кві 2018 12:00

Розенко спрогнозував позапланове підвищення пенсій

Розенко спрогнозував позапланове підвищення пенсійВ інтерв'ю «ФАКТАМ» віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, зазначив, що, якщо в цьому році у Пенсійного фонду з'явиться додатковий ресурс, то уряд проведе ще одне підвищення пенсій.

"Ми маємо на це всі надії, - сказав він, - оскільки в минулому році фонд забезпечив додаткові надходження в розмірі понад 20 мільярдів гривень, а з початку цього року - два з половиною мільярди гривень. Думаю, ми зможемо порадувати інших наших пенсіонерів черговим етапом підвищення пенсій."

За якою методикою підвищать пенсії - буде це чергове осучаснення, збільшення мінімальної пенсії або підвищення пенсії тим, у кого великий стаж, але була низька зарплата - можна буде говорити після того, як стане відомий розмір надходжень до Пенсійного фонду.

"Це стане зрозуміло після того, як побачимо, яким грошовим ресурсом ми володіємо, - зазначив Павло Розенко. - Не будемо друкувати гроші для підвищення пенсій, створюючи грунт для інфляції і обвалу гривні. Ми будемо виходити з реальних можливостей економіки. І кожну додатково зароблену гривню будемо направляти на підвищення зарплат, пенсій, поліпшення життя українців."
Наверх