Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 30 бер 2018 14:00

Підвищення цін на газ: Експерти спрогнозували, коли українцям чекати "удару" по кишенях

Підвищення цін на газ: Експерти спрогнозували, коли українцям чекати "удару" по кишеняхТарифи на газ для населення, швидше за все, будуть підвищені в 2018 році, проте нові цифри в платіжках українці побачать тільки на початку наступного опалювального сезону.

Про це розповів експерт програми "Енергетика" аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Андріан Прокіп. "Є велика ймовірність того, що ціна газу для населення може вирости", - сказав Прокіп.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів відклав підвищення цін на природний газ для населення як мінімум на два місяці - до кінця травня 2018 року. У той же час, нового підвищення цін на "блакитне паливо", на думку експерта, уникнути не вдасться, оскільки приведення цін на газ для населення до рівня імпортного паритету є одним з ключових умов для чергового перегляду програми співпраці України з МВФ і виділення Україні нового траншу обсягом $ 1,9 млрд.

За словами Прокіпа, підвищення тарифів на газ спричинить за собою збільшення кількості субсидованих домогосподарств і, відповідно, бюджетних витрат на субсидії. "Можливо, буде переглянута ціна газу для теплокомуненерго, але, з огляду на, що зараз опалювальний сезон завершується, то, якщо це (збільшення цін на газ, - ред.) Буде зроблено, ми це відчуємо вже в наступному опалювальному сезоні", - резюмував експерт.
Наверх