Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 30 бер 2018 10:00

Гіркий шоколад - кращий спосіб вилікувати весняну депресію

Гіркий шоколад - кращий спосіб вилікувати весняну депресіюУ США люди більш уважно ставляться до свого здоров'я та самопочуття. Як тільки вони спостерігають якісь негативні зміни або порушення, одразу ж відправляються до лікаря.

Психотерапевтам у Штатах завжди є, чим зайнятися. Адже американці намагаються частіше відвідувати їх з різними проблемами, починаючи від сімейних негараздів і депресії, закінчуючи хронічною втомою і банальною апатією, розповідає видання "Медицина 2.0".

Цікаво, що клімат в більшості Сполучених Штатів Америки набагато сприятливий, ніж в Україні, і такої різниці погодних умов між зимою/ весною / літом і осінню там не спостерігається. Вчені стверджують, що період міжсезоння – саме час для того, щоб звернутися до фахівців і поліпшити свій настрій, а разом з ним і самопочуття.

Як позбутися від хронічної втоми без сторонньої допомоги?

В одному з недавніх досліджень вчені зі США вкотре прийшли до висновку, що гіркий шоколад здатний підвищити рівень серотоніну в крові, тим самим позбавивши людину від відчуття, що вона весь час валиться з ніг.

Річ у тім, що саме цей гормон, а точніше його дефіцит, призводить до таких симптомів, як хронічна втома, сонливість, апатія, дратівливість, зниження розумових здібностей і так далі.

Тому, кращий спосіб вилікувати весняну депресію – це починати свій день зі шматочка чорного гіркого шоколаду, бажано не нижче 68% какао в складі. Їсти шоколад плитками не варто, буквально 30 г під час сніданку змінить ваше самопочуття і настрій у кращу сторону, принаймні, так стверджують американські дослідники.
Наверх