Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 30 бер 2018 08:00

Агресивна реклама: SMS-спам і як з ним боротися (відео)

Агресивна реклама: SMS-спам і як з ним боротися (відео)Рекламні буклети на вулиці, банери в інтернеті та на біл-бордах. Крім цієї реклами є інша, яка агресивно втручається в наш особистий простір. Це SMS-спам. Компанії, на розсилку яких ми навіть не підписувались, щодня пропонують нам безліч послуг.

Багатотисячну базу контактів можна запросто купити в інтернеті, розповідають Факти ICTV.

Компанія законно отримує ваш номер, тільки якщо ви даєте згоду на обробку власних даних. Наприклад, заповнюючи анкету або реєструючись в акції. Підібрати “правильних” клієнтів, яких найімовірніше зацікавить магазин, допомагають консультанти в інтернеті. 15 тисяч номерів в одній базі, частина з прізвищами та іменами, частина – без. Ціна – вражає. 10 копійок за 1 номер. Отже, за 15 тисяч номерів реальних людей усього-на-всього півтори тисячі гривень.

Покарати таких продавців теоретично можна, кажуть юристи. Та спіймати тих, хто збирає номери, значно тяжче. Найлегший спосіб боротьби із SMS-спамом – вносити тих, хто його розсилає, до чорного списку. Крім того, можна вимагати у таких компаній видалити ваш номер з їхньої бази. Якщо не допомогло і це – звертайтеся напряму до мобільного оператора.
Наверх