Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Фотоновини / Суспільство / Економіка / Культура 20 бер 2018 03:29

ЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІК

ЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКВ 2017 році Мошнівська сільська рада та її виконавчий комітет у своїй роботі керувалися Конституцією України, Бюджетним, Земельним, Сімейним кодексами, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про Державний бюджет України на 2017 рік», «Про звернення громадян» та іншими законами України та законодавчими актами.

Робота виконавчого комітету була спрямована на виконання власних повноважень та делегованих державою повноважень, на виконання заходів Програми соціально – економічного та культурного розвитку села.

Завдання влади - моє завдання, завдання керівників виробничих колективів та установ села полягає в тому, аби механізм управління та діяльності удосконалювався, а не пригнічувався, щоб людина відчувала поліпшення якості життя. Відчувала себе частиною великої, успішної сім’ї під назвою Мошни.

Тому перед собою ми ставили цілі:

- забезпечення безперебійної і злагодженої роботи всіх структур на селі;
- посилений вплив на нормальне функціонування господарюючих та обслуговуючих суб`єктів, взаємовигідну співпрацю та повагу один до одного;
- наповнення сільського бюджету та раціональне використання коштів;
- виконання програми соціально-економічного розвитку громади;
- збереження здорової морально-психологічної обстановки в громаді в такий нелегкий час;
- посилену боротьбу з негативними проявами суспільного життя (злочинність, наркоманія, асоціальний спосіб життя) в рамках чинного законодавства України, шляхом роботи громадського помічника поліції, формування «Мошнівська варта», тісної співпраці з правоохоронними органами, соціальними службами захисту прав дітей і тд.
- створення умов для повноцінного розвитку особистості, її духовного, професійного, творчого потенціалу.

На цей час в селі проживає 4630 жителів, що налічує 2500 дворів. Приємно відзначити, що з кожним роком наше село Мошни усе більше розростається й благоустроюється. За період 2017 року в Мошнах народилося 27 малюків. Зареєстрували шлюб 13 молодят. Померло 77 осіб.

За останні роки Мошни зробили потужний ривок в соціально-економічному розвитку, стали ще більш інвестиційно привабливими, багатшими і заможнішими. Розвинутий та постійно прогресує, удосконалюється спектр соціально-культурного життя громади.

За період 2017 року до сільського голови надійшло 113 письмових звернень (згідно до закону «Про звернення громадян») з них 112 вирішено позитивно спеціалістами сільської ради, на 1 звернення надано письмові рекомендації щодо правових шляхів можливого вирішення піднятого питання. Виконано 159 нотаріальних дій (заповіт і т.д.), посвідчено 340 довіреностей. Укладено 11 договорів про відшкодування плати за землю. Укладено 4 нових постійних договори оренди комунального майна та майна в межах управління спадщиною (земельні ділянки, паї), 2 договори оренди подовжили терміни дії, що дало змогу суттєво збільшити надходження місцевого бюджету. За заявами жителів села сесійними рішеннями надано 41 дозвіл на виготовлення технічної документації щодо приватизації земельних ділянок. В спірних питаннях землекористування здійснено 12 виїздів спеціально створеної земельної комісії Мошнівської сільської ради та прийняті відповідні правовстановлюючі рішення.

Організовано роботу реєстраційної служби. Так штат виконавчого комітету Мошнівської сільської ради укомплектовано штатною одиницею державного реєстратора с. Мошни, що дало можливість вже в 2017 році жителям села, не від’їжджаючи до міста, оформити документи та отримати реєстрацію 403 прав власності на нерухоме майно та отримати державну реєстрацію 464 права оренди, спадщини та ін. речових прав. Фактично отриманий від виконання реєстраційних дій збір до місцевого бюджету став ще одним джерелом його наповнення. Так за період 2017 року реєстраційний збір до бюджету села надійшов в розмірі майже 87 тис. грн.

Для здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади у сфері соціального захисту населення, передбачених ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» у виконкомі сільської ради створений відділ соціальних допомог, в якому працює одна посадова особа місцевого самоврядування. Уповноваженим працівником сільської ради здійснюється оформлення субсидій та всіх видів допомог.

Захист родин, середньомісячний сукупний дохід яких не досягає встановленого рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) на сім’ю, проводиться згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». За січень-грудень 2017 року у відділі соціальних допомог сільської ради с. Мошни зареєстровано 466 звернень для оформлення допомоги. З них:

- 158 - по оформленню державної соціальної допомоги;
- 4 осіб звернулися по оформленню допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням;
- 57 – компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги;
- 18 – допомогу при вагітності та пологами;
- 36 – одноразову допомогу при народженні дитини;
- 153 – допомоги одинокій матері по доходах;
- 2 – особи, які не мають права на пенсію;
- 2 - особи оформили надбавку по догляду за дитиною інвалідом;
- 24 – тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів;
- 12 – допомогу на догляд особам, які проживають разом із інвалідом 1 чи 2 групи інвалідності внаслідок психічного захворювання.

В 2017 році зроблений перерахунок субсидій на житлово-комунальні послуги 1194 домогосподарств. За новим призначенням субсидії на тверде паливо та скраплений газ звернулися 56 осіб. 229 нових звернень по призначенню субсидій на ЖКП.

Уповноваженим працівником сільської ради за 2017 р. видано 117 архівних довідок із трудового архіву с. Мошни для оформлення пенсій.
В 2017 році продовжена робота по оформленню персоніфікованого обліку всіх категорій пільговиків. За січень-грудень 2017 р. оформлено 54 справи. На даний час в с. Мошни пройшли облік 1500 осіб, які мають пільги. Всі звернення жителів села розглядаються уповноваженим працівником відділу соціальних допомог відповідно до чинного законодавства.

За кожним працівником виконавчого апарату закріплені функціональні обов’язки, за посадовими особами – посадові інструкції. Всі працівники старанно виконували свої функціональні обов’язки, дотримувались Правил внутрішнього розпорядку роботи у виконавчому апараті Мошнівської сільської ради. Протягом звітного періоду жоден працівник виконавчого апарату сільської ради попереджень чи доган із занесенням до трудової книжки не отримував, до виконкому сільської ради заяв та повідомлень про вчинення працівниками виконкому сільської ради корупційних правопорушень не надходило, звільнень працівників на підставі рішення суду не було.

У селі функціонують Мошнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, в якій навчається 390 учнів; Дошкільний навчальний заклад «Лісова казка» на 140 місць; Будинок культури, при якому діють Народний хоровий колектив «Мошногори», Вокальний колектив «Молодички молодії», Ансамбль бально-спортивного танцю «Флейм», в якому налічується 115 юних вихованців, Ансамбиль народного танцю; Дитяча музична школа; районна Станція юних техніків; Черкаська районна лікарня с. Мошни на 55 стаціонарних ліжок, яку обслуговують 130 медичних працівників; бригада швидкої медичної допомоги, яка обслуговує не лише Мошни, а і всі навколишні села на відстані 45 км; Мошнівська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини; 5 аптек; Музей Тараса Шевченка.

Бюджет—це одна із основ діяльності Мошнівської сільської ради, громади. Від наповнення казни залежить функціонування та діяльність, розвиток та майбутнє. На 2017 рік запланований бюджет Мошнівської сільської ради складав – 5916210 грн. Фактичне, з врахуванням позитивних тенденцій розвитку громади, перевиконання плану за 2017 рік бюджет села склав - 6483438,85 (перевиконано майже 10% очікуваних надходжень). Виконання бюджету склало 109,59 %. Окремо з державного бюджету було надано тренсфертів (субвенції) на освіту та культуру загальною сумою 1852800 грн. В загальному, з врахуванням державних субвенцій бюджет села Мошни на 2017 рік склав 8421238, 85 грн.

Завдяки наполегливості та плідній роботі сільської ради та виконавчого комітету перевиконано прийняту «Програму соціально-економічного розвитку села на 2017 рік»:

- Було здійснено реконструкцію мережі вуличного освітлення на суму 887764 гривень, в результаті чого 14 вулиці і провулків села оснащені сучасним вуличним освітленням - електромережі освітлення введені в експлуатацію.
- Здійснено поточний ремонт аварійних, проблемних частин, участків місцевих доріг, що знаходяться на утриманні Мошнівської сільської ради по вул. Ткаліча, Супруна, Шевченка, Дробиша, Широка, Вільшанський узвіз, Слобідська, П.Оніщенка, пров.Поштовий, Замедянського, А.Оніщенка, Благовісна, Савченка, територія зупинок транспорту, заїзду та виїзду Мошнівського будинку культури. на загальну суму 763845 гривень.
- Виконано капітальне будівництво частини вул. Ткаліча ( проїзд від центру села до перехрестя вул. Замедянського на загальну суму 326548 грн.

На жаль, в самому гіршому стані на даний час є державні дороги місцевого значення (на утриманні Черкаської обласної служби автомобільних доріг). Покриття дороги державного утримання по вул.Спасо-Преображенській, вул. Соборній зруйноване на 90% і перспективи її ремонту утримувачами доріг не конкретезовані. На численні звернення сільської ради, сільського голови, висвітлення проблеми в засобах масової інформації в питанні ремонту покриття вказаних вулиць отримуємо відповідь від вищих щаблів влади, що кошти зарезервовані в державному бюджеті і роботи в 2018 році будуть виконані. Однак, вже сьогодні проїзд вказаними дорогами через центр с. Мошни стає неможливим, травматичним для пішоходів та аварійним для автотранспорту.

- Для безпеки дітей, збереження комунального майна встановлено систему відеоспостереження на дитячих майданчиках, літній дискотеці, стадіоні, Обеліску Слави Радянському Воїну Визволителю, Меморіалі «Вічний вогонь» та адміністративній будівлі Мошнівського будинку культури на суму 22 тис. грн. Наявність відеоспостереження в місцях скупчення населення території села вже на протязі 2016- 2017 років дало можливість нам самостійно попередити та виявити винуватців серйозних правопорушень, а поліції розкриття злочинів, зокрема хуліганських дій та незаконним заволодінням людського майна.

- Найбільшу подяку сільська рада отримала від батьків дітей нашого ДНЗ «Лісова казка», де було виконано капітальне будівництво власної сучасної котельні на альтернативному паливі та збудовано дровник на загальну суму 450637 грн, що дало можливість вже в опалювальний період 2017-2018 р. забезпечити відмінні норми тепла в приміщеннях садочку, згенерувати кошти економії від часткової відмови використання газу та, незважаючи на складні погодні умови та надзвичайні ситуації - безперебійну роботу закладу. Також заклад забезпечений на випадок виникнення форсмажорних обставин і можливістю роботи на власній електроенергії завдяки встановленій сучасній потужній регенеруючій електроенергію станції.

Слід зазначити, що вказані вище заходи автономності закладу дали можливість вже цього року забезпечити безперервну роботу ДНЗ «Лісова казка» Мошнівської сільської ради в надзвичайних ситуаціях. Також виконано поточний ремонти приміщень груп, оновлено предмети посуду, меблів, спальних приладь. За спонсорської допомоги встановлено сучасний ганок. Збудовано сучасні спортивні майданчики для заняття спортом малечі зі штучним покриттям.

В Будинку культури нашого села виконано косметичний поточний ремонт, для народного танцювального колективу частково оновлено сценічні костюми.

За рахунок загального та спеціального фондів було здійснено міжбюджетні трансферти на загальну суму 344946 гривень (тобто, на прохання керівників організацій, сільська рада надала матеріальну підтримку, допомогу для забезпечення діяльності організацій):

- для Мошнівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини виділено 5500 гривень (придбання пального для транспорту);
- Черкаська районна лікарня с. Мошни за весь рік отримала близько 53000 гривень (9000 – на придбання медикаментів, 6000 - придбання пральної машини, 3000 - вогнегасники, 15000 - виготовлення технічної документаціїї на будівництво, 20000 – реконструкця та ремонт приміщення для встановлення флюрографічного апарату);
- на виконання Національного плану дій Конвенції ООН з прав дитини на 2017 р – 60000 гривень (утримання та організація роботи соціального працівника на території с. Мошни);
- на утримання пожежної дільниці в селі Мошни на 2017 рік сільська рада спрямувала 147200 гривень;
- на програму державної політики у сфері казначейства та фінансового управління – 20000 гривень;
- на програму середньої освіти для Мошнівської ЗОШ спрямовано 15000 гривень на створення та облаштування музейної кімнати учасникам бойових дій в зоні проведення АТО;
- на програму підтримки закладів культури спрямовано 29246 гривень (на прохання батьків, дітей, учнів музичної школи) для будівництва сан.вузла в музичній школі;
- на програму підтримки соціального захисту – 5000 гривень для налагодження умов роботи по обрахунку субсидій та допомог;
- для підтримки роботи одного з гуртків Станції юних техніків с. Мошни місцевою владою спрямовано 10000 грн. на придбання фото, кіно обладнання.

Також ми підтримали матеріально коштами, розмір яких на одну особу в десятки разів перевищив виплати останніх років, близько 110 наших земляків-мошнівців, що опинилися в складних життєвих обставинах (допомога на лікування, нещасні випадки, пожежа тощо) на загальну суму майже в 144627 гривень в т.ч. допомога на лікування 116350 грн., придбання путівок на оздоровлення для дітей із статусних (малозабезпечених) сімей, інвалідів на загальну суму 8652 грн., подолання наслідків стихії в результаті руйнації майна - 11675 грн, наслідків пожеж - 2500 грн.

За докладених зусиль, ініціативи та сприяння депутата Черкаської районної ради Шимановського Володимира Михайловича разом з депутатським корпусом ради з районного бюджету для Черкаської районної лікарні села Мошни було виділено близько 2 млн грн. на придбання та встановлення сучасного флюорографічного апарату. Також Володимир Михайлович дотримався своєї обіцянки та разом з депутатським корпусом Черкаської районної ради включились в дольову участь на придбання сучасних музичних інструментів для Мошнівського будинку культури.

Багато було зроблено добрих справ за період 2017 року.

За постійної підтримки партнера села - ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» компанії «Фрау Марта» для юних мошнівчан проводились свята з подарунками, виставами, атракціонами. Пенсіонери, ветерани, інваліди - жителі Лозівського будинку-інтернату відчували нашу турботу протягом всього року у вигляді організованих творчих виступів колективів Мошнівського будинку культури та подарунків від голови села у вигляді продуктів харчування, ліків.

В зв'язку з тим, що жоден з перевізників Черкаського району на оголошеному райдержадміністрацією конкурсі не виявив бажання обслуговувати маршрут "Черкаси - Мошни" через нерентабельність, в результаті чого пільгові категорії мешканців нашого села залишились без можливості скористатися своїми пільгами на перевезення, Мошнівська сільська рада з ініціативи Голови села Богдана Шкарбути уклала прямий договір на перевезення мошнівських пільговиків. Сума договору на період 2017 року склала в загальному 72 тис. грн.

Весь рік ми намагалися створити належний інвестиційний клімат для фізичних та юридичних осіб, що бажають розвивати свій бізнес на території нашого села, поповнюючи його бюджет. Таким чином, у 2017 році інфраструктура в селі Мошни поповнилась: сучасним молочно-переробним підприємством, а назва продукції «Мошни сир»; павільйонами магазинів, виробничими потужностями лісопереробки, що дало значне поповнення місцевого бюджету, а також створило нові робочі місця.

Завдяки тісній співпраці з керівництвом Черкаської ДПІ (податкова інспекція) за період 2017 року близько 20 робочих місць, що знаходились в тіні, було легалізовано, а це означає офіційне оформлення працівників на роботі з дотриманням наданих державою всіх соціальних гарантій працівників та сплат до бюджету.

Значну роль у становленні потужної громади відіграє рівень її культурного та духовного розвитку. Культурним, творчим осередком нашої громади є Будинок культури, що входить до структури закладів Мошнівської сільської ради. Основні пріоритетні напрями діяльності клубного закладу с.Мошни в 2017 році були спрямовані на:

- забезпечення культурно-дозвільної діяльності села;
- розвиток самодіяльної художньої творчості аматорських об'єднань;
- роботу з патріотичного виховання населення, підтримка громадських ініціатив з різних напрямків.
- розвиток діяльності (морально-естетичне, правове, екологічне спрямування, краєзнавство);
- профілактиктичну роботу з важкими дітьми та неповнолітніми;
- забезпечення реалізації культурної політики з урахуванням специфіки збереження культурної спадщини;
- виконання соціально-творчого замовлення на культурно-масові заходи в селі;
- підтримку молодих талантів.

Будинок культури вважає своєю метою – задоволення духовних потреб і культурних запитів населення Мошен, створення умов для розвитку творчої ініціативи та організації відпочинку людей, що проживають в нашому селі.

В приміщенні Будинку культури працює бібліотека, яка надає послуги різним віковим категоріям населення. В БК працює високошвидкісний інтернет. Будинок культури має глядацький зал загальною площею 700м2 на 600 глядацьких місць (в наявності - 540), обрядовий зал, в якому проводяться урочисті обряди реєстрації шлюбів, танцювальні, тематичні вечори для молоді; дитячі ігрові та конкурсні програми та інше. Також є кімнати для гурткової роботи, підсобні приміщення (кімната для костюмів, декорацій та реквізиту; кімната для зберігання музичної апаратури; кімната для відпочинку).

Діяльність колективів художньої самодіяльності та культурно-виховної роботи будинку культури забезпечують 6 спеціалістів-фахівців, з них 3 - мають вищу освіту, 3 – середню спеціальну, 1 – середню та 2 технічних працівників.

У 2017 році в БК проводились часткові ремонтні роботи приміщення та апаратури. Відбувалися масові заходи частково власними силами та завдяки фінансовій підтримці сільської ради, особисто сільського голови, районних депутатів та спонсорів – ПрАТ ЧОП «Агротехсервіс», СФГ «Терра», Мошнівська МТС та приватних підприємців села.

За період 2017 року з місцевого сільського бюджету на Будинок культури с. Мошни спрямовано коштів:

- газове опалення сплачено 131тис038грн.
- електроенергію - 25 322 грн.
- Фонд виплаченої заробітної плати (з нарахув.) працівникам БК складає 406 611тис.грн.
- Перевірка технічного стану вентиляційних каналів топкової - 380 грн.
- Технічне обслуговування газопроводу – 1500 грн.
- Демонтаж газового обладнання – 1960 грн.
- Зміни в технічній документації по газу – 2500грн.
- Лічильник газу – 6700 грн.
- Придбання господарчих товарів – 58 985 грн.
- Відеонагляд - встановлення, монтаж – 27 700 грн.
- Придбання звукопідсилюючої, освітлювальної апаратури та музичних інструментів – 160 тис 900 грн.
- транспортні послуги – 16 900 грн.

За період 2017 року творчим колективом Мошнівського будинку культури було проведено 95 заходів їх відвідало близько 13500 чоловік:

- Дитяче новорічне свято – 05.01.2017 р.
- Святкові новорічні вітання односельцям біля центральної ялинки села.(14.01.2017р.)
- Фестиваль колядок щедрівок та новорічних пісень.(13.01.2017р.)
- Мітинг - реквієм до Дня визволення села від фашистських загарбників.(04.02.2017р.)
- Концерт до Дня всіх закоханих «Любов найвище в світі почуття» - (17.02.2017р.)
- Святковий концерт до Дня 8 березня - 07.03.2017р.
- Мітинг-реквієм до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом ( 09.05.2017р.)
- Концертна програма до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом.(09.05.2017р.)
- Мистецьке свято дитячих творчих колективів «Ми діти твої Україно» (травень)
- Фестиваль християнської пісні. до «500-річчя Реформації»
- Дитяче свято «Країна дитинства» до Дня захисту дітей.(01.06.2017р.)
- Святковий концерт до Дня медичного працівника.(16.06.2017р.)
- Загально сільське свято Івана Купала. Концерт (06.07.2017р.)
- Загально сільське свято села. Концерт.(20.08.2017р.)
- Концерт до Дня військової розвідки на честь загиблого воїна-односельця Максима Преснякова.(07.09.2017р.)
- Мітінг-реквієм до Дня партизанської слави.(22.09.2017р.)
- Святковий концерт до Дня козацтва,Покрови пречистої Богородиці та Дня захисника України.(13.10.2017р.)
- Концертна програма в санаторії «Мошногір’я» (25.10.2017р.)
- Святковий концерт до Дня працівників сільського господарства (17.11.2017)
- Привітання з Днем місцевого самоврядування (07.12.2017р.)
- Мітинг до Дня вшанування ліквідаторів Чорнобильської АС (14.12.2017р.)
- Дитяче свято до дня Святого Миколая (17.12.2017 р.)

Неодноразово творчі колективи виїжджали з привітаннями до Будинку ветеранів, з привітаннями в різні колективи підприємств і організацій. Працівниками БК та сільської бібліотеки за рік було проведено 4 виставки картин місцевих художників та виробів декоративно – вжиткового мистецтва. За 2017 рік творчі колективи БК взяли участь у різноманітних оглядах, фестивалях та конкурсах,де показали свою майстерність та побували з виступами на місцевому телебаченні:

- Участь Народного аматорського хорового колективу «Мошногори» у фестивалі-конкурсі «Колядки,щедрівки та новорічні пісні» (с. Мошни – січень);
- Запис хорового колективу «Мошногори» з програмою «Різдв’яні привітання» в телепередачі «У фокусі подій» (Черкаська телестудія «Рось») (м. Черкаси - січень);
- Участь Народного фольклорного колективу «Молодички молодії» та дитячого фольклорного «Берегинька» в обласному огляді фольклорних колективів та їх колективів-супутників (Золотоноша - лютий );
- Участь в регіональному огляді-конкурсі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями в рамках Всеукраїнського фестивалю «Барви життя» (Золотоноша – лютий);
- Виступ Народного аматорського хорового колективу «Мошногори» в краєзнавчому музеї м. Черкасах на День визволення Черкаської області від фашистських загарбників;
- Участь Народного аматорського хорового колективу «Мошногори» в телепередачі «У фокусі подій» (Черкаська телестудія «Рось») до Дня визволення Черкаської області від фашистських загарбників;
- Участь працівників БК обласній творчій лабораторії з питань збереження нематеріальної культурної спадщини. (м. Канів- березень);
- Участь Народного аматорського фольклорного колективу «Молодички молодії» та дитячого аматорського колективу народного танцю «Червона рута» в регіональному мистецькому святі «Мистецька толока» ( с.Піщане Золотоніського району - квітень);
- Участь ансамблю спортивно-бального танцю «Флейм» та дитячого аматорського колективу народного танцю «Червона рута» в другому районному конкурсі хореографічного мистецтва «О танцю,мить чудова» (с.Білозір’я – квітень);
- Участь творчих колективів Мошнівського БК в районному огляді-конкурсі «Культура від села до села» (с.Мошни – травень);
- Участь Мошнівської громади в районному конкурсі-виставці на кращу презентацію хлібних виробів «Немає більшої святині, ніж хліб на нашому столі»,присвячений Дню Державного Прапора та Дню незалежності України ( с. Руська Поляна – серпень);
- Участь Народного аматорського хорового колективу «Мошногори», вокального жіночого к-ву «Любисток та чоловічого гурту «Козаки» в обласному огляді-конкурсі аматорських колективів вокально-хорового жанру. (м.Городище - жовтень);
- Участь дитячого аматорського колективу народного танцю «Червона рута» у ІI обласному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва «Світлячок 2017» на честь загиблого воїна Руслана Шеремета. (м.Золотоноша – жовтень);
- Виступ Народного аматорського хорового колективу «Мошногори» та вокального жіночого кол- ву «Любисток» на гала-концерті обласного огляду-конкурсу аматорських колективів вокально-хорового жанру (м.Черкаси - листопад);
- Участь у районних заходах до Дня інвалідів (04.12.2017р.);
- Участь у районних заходах до Дня самоврядування (07.12.2017р.);
- Участь у I-му районному фестивалі- конкурсі сучасної української естрадної пісні «Star Fest» с. Степанки (грудень);
- Участь у конкурсі молодих авторів-виконавців бардівської пісні с.Степанки (грудень).

За звітний період в БК проведено 2 урочистих реєстрацій шлюбу. Організовано та проведено 4 виставки народних умільців. Проведено 3 благодійні акції по збору допомоги в АТО.

В селі діють потужні сільськогосподарські підприємства. Основні з них ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» компанії «Фрау Марта» (директор Кропивник І.А.), ТОВ «Мошнівська МТС» (директор Дудник В.А.), СФГ «ТЕРРА», СВГ «Залісся» (генеральний директор Терещук О.М.), ФГ «Ліван-Агро» (директор Литвин С.І.), СФГ «Княжа» та ін., а також 51 приватний підприємець. Розвинута торгівельна мережа, багато магазинів та кіосків. На територіє села діє 6 пилорам, працює цех по пошиттю одягу, розташовано дві автозаправочні станції, ресторан, декілька барів, кафе. Всі вказані вище підприємства та фізичні особи-підприємці знаходяться в постійному контакті з сільським Головою та підтримують всі соціальні ініціативи місцевої влади задля розбудови рідного села і підтримки земляків, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Завдяки особистій ініціативі сільського Голови та за благодійної фінансової підтримки ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» (директор Кропивник І.А.) у селі зберігається чистота, кожної суботи, безкоштовно для мошнівчан, побутове сміття із села вивозиться на центральне сміттєзвалище м.Черкаси. А завдяки підтримці керівника компанії «Маїс» С.М.Терещука вдалося ліквідувати стихійні багаторічні сміттєзвалища вздовж річки Вільшанка.

Основою наповнення нашого сільського бюджету є внески від сільськогосподарських виробників за цільове використання нашої хлібородної Мошнівської землі.

Слід відзначити, що за результатами господарської діяльності в 2017 році ПРАТ ЧОП «Агротехсервіс» компанії «Фрау Марта» залишається потужним, надійним і основним партнером і меценатом в розвитку нашої громади.

Балотуючись на посаду сільського Голови, я обіцяв, що не зраджу своєї батьківської землі і збережу її для хліборобної справи. Тому за минулий рік моєї роботи, як і попередній, жодна сотка земель, що використовують наші сільськогосподарські виробники, не втратила свого цільового призначення, освоюються раніше запущені землі.

Вперше за останні десятиліття, ми разом домоглися відкриття загороджувальних стінок насосної станції на р. Вільшанка, що дало змогу суттєво збільшити наявність риби в річці та очищення застояної річкової води, вільної її протоки в р. Дніпро.

Ми, разом з сільськогосподарськими виробниками, підприємцями ми наполегливо та свідомо задіюємо різні економічно-правові чинники, що дають нам можливість максимально збільшити надходження до сільського бюджету. Так, Мошни і по результатам 2017 року зайняли одне із перших місць серед сіл району за темпами перевиконання планів наповнення місцевого бюджету. Ми довели, що наполеглива праця, любов до своєї малої батьківщини можуть, навіть в складні для всієї країни часи, бути основою розквіту громади. Ми стало йдемо шляхом розвитку.

Щиро дякую за допомогу, надану Мошнівській громаді, сільськогосподарським підприємствам та місцевим підприємцям, кожному з Вас, дорогі односельчани, за Вашу підтримку у нашій нелегкій роботі та впевненому розвитку нашої громади. Народ-творець дбає, працює, зводить, будує. Наші люди вміють і люблять працювати, село Мошни щороку стає заможнішим і самодостатнішим. Тому сподіваюсь, що за кілька років ми спільними зусиллями зробимо наше село ще кращим, розвинутішим і багатшим!

Я впевнений, що нас чекає велике майбутнє успішної, заможної Мошнівської громади. Іншого шляху розвитку, лише тільки як бути успішною громадою, – я не бачу.

З повагою,
Голова села Мошни Богдан Шкарбута
ЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІКЗВІТ ГОЛОВИ СЕЛА МОШНИ БОГДАНА ВІКТОРОВИЧА ШКАРБУТИ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА 2017 РІК
Наверх