Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне 15 бер 2018 11:00

(ДОДАНО ВІДЕО) НА СЕСІЇ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАСЛУХАЛИ І ОБГОВОРИЛИ ІНФОРМАЦІЮ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА АВТОДОРОГАХ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ В АДМІНМЕЖАХ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬРАДИ

(ДОДАНО ВІДЕО) НА СЕСІЇ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАСЛУХАЛИ І ОБГОВОРИЛИ ІНФОРМАЦІЮ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА АВТОДОРОГАХ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ В АДМІНМЕЖАХ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬРАДИСтан доріг державного значення, які проходять через село Мошни, вже не перший місяць турбує не тільки мошнівців і мешканців навколишніх сіл.

Ситуація з дорожним покриттям, а фактично майже повна його відсутність, неодноразово висвітлювалася в регіональних та місцевих ЗМІ. Мошнівська сільська рада і Голова села Богдан Шкарбута, депутати ройонної та обласної рад Володимир Шимановський та Володимир Доманський постійно піднімають питання про катастрофічний стан доріг в районній і обласній державних адміністраціях. Голова села продемонстрував стос отриманих ним відписок від Служби автомобільних доріг в Черкаській області в стилі прем’єра сусіда-агресора – «Денег нет, но вы держитесь!». На фоні пафосних заяв керівників держави про виділені мільярди на ремонти доріг серед мешканців сіл Мошнівського куща все голосніше лунають заклики до більш радикальних дій щодо впливу на чиновників, від яких залежить вирішення даного питання.

14 березня на черговій сесії Мошнівської сільської ради планували заслухати інформацію організації-балансоутримувача доріг державного значення Р-10 Канів-Черкаси-Чигирин і Черкаси-Жашків-Орадівка, які проходять в адміністративних межах села Мошни, - Служби автомобільних доріг в Черкаській області. Проте в останній момент чиновники з різних причин не знайшли можливості поспілкуватись з мошнівськими депутатами, відправивши в Мошни «тримати удар» представника підрядної організації – заступника керівника «Черкасиоблавтодору» Рябка Миколу Петровича.
(ДОДАНО ВІДЕО) НА СЕСІЇ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАСЛУХАЛИ І ОБГОВОРИЛИ ІНФОРМАЦІЮ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА АВТОДОРОГАХ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ В АДМІНМЕЖАХ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬРАДИ

Микола Петрович відразу окреслив головні причини критичного стану автомобільних доріг державного значення, а саме – відсутність належного фінансування (тут мимоволі знову згадуються слова українського прем’єра про суттєве збільшення виділених коштів на ремонт старих і побудову нових автодоріг) і безконтрольний рух важковагового транспорта (побудовані 30-50 років тому дороги просто не пристосовані для подібних навантажень і інтенсивності руху).

Як зазначив Микола Рябко, на 2018 рік заплановано ремонт ділянки дороги державного значення Р-10 Канів-Черкаси-Чигирин в адміністративних межах села Мошни. На сьогоднішній день по цій ділянці розробляється проектна документація для проведення тендера на виконання відповідних робіт. Розробкою проекту займається балансоутримувач дороги – Служба автомобільних доріг в Черкаській області.
(ДОДАНО ВІДЕО) НА СЕСІЇ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗАСЛУХАЛИ І ОБГОВОРИЛИ ІНФОРМАЦІЮ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ НА АВТОДОРОГАХ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ В АДМІНМЕЖАХ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬРАДИ

На проведення ремонтних робіт дороги Черкаси-Жашків-Орадівка в 2018 році фінансування на сьогоднішній день ще не передбачене.
Державне фінансування ремонтних робіт на область в цьому році порівняно з минулими зменшилося на кілька десятків мільйонів. Тож роботи плануються не від потреб, а від можливостей.

Микола Петрович наголосив, що Облавтодор є лише виконавцем робіт. Замовником і розпорядником коштів є Служба автомобільних доріг в Черкаській області (керівник – Демиденко Владислав Ігорович), яка знаходиться за адресою: м.Черкаси, бул.Шевченка, 389, тел. 71-45-43.

Як підсумував розмову Голова села Мошни Богдан Шкарбута, "дуже прикро, що керівник САД пан Демиденко проігнорував моє запрошення, адже ситуація з дорогами державного значення в адміністративних межах Мошнівської сільської ради знаходиться на межі соціального вибуху, і можливі акції громадського гніву та непокори владі охоплять і всі навколишні села Мошнівського куща. Люди вже не ті, що були ще декілька років тому. Люди, бачучи разючі, якісні зміни на рівні свого села вже не можуть бездієво спостерігати, як наші високі діячі-"реформатори" за останні пару років розвалили в країні все, не збудувавши взамін нічого". На основі отриманої інформації буде вироблений план подальших дій, спрямованих на вплив на чиновників, від яких залежить якнайшвидше вирішення цього питання."
 
Наверх