Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 бер 2018 10:00

В Україні вводять накопичувальну систему пенсій

В Україні вводять накопичувальну систему пенсійКомітет з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу доопрацьований законопроект №6677 про введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Про це повідомляє прес-служба ВР. «За результатами розгляду члени Комітету одноголосно підтримали і рекомендували парламенту прийняти законопроект за основу», - йдеться в повідомленні.

На початку розгляду законопроекту голова Комітету Людмила Денисова зазначила, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» передбачено введення другого рівня системи пенсійного забезпечення - накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування з 1 січня 2019 року. «Єдиним законопроектом, зареєстрованим у Верховній Раді, спрямованим на виконання цієї норми Закону України №2148, є законопроект по №6677», - зазначила Денисова.

Законопроектом пропонується введення децентралізованої накопичувальної системи через недержавні пенсійні фонди. Відповідно до запропонованого проекту, частина обов'язкових внесків до пенсійної системи повинна накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які будуть платити такі внески.

Мета законопроекту - надати працівникам вже з 1 січня 2018 року можливість формувати обов'язкові особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому отримають додатковий, до їх пенсій із солідарної системи, джерело пенсійних виплат, «що в певній мірі поліпшить їх забезпечення в старості».

Застраховані особи, яким на дату запровадження обов'язкової накопичувальної системи пенсійного страхування виповниться не більше 35 років, будуть платити зі своєї заробітної плати (доходу) в недержавні пенсійні фонди внески, починаючи з 2% з щорічним збільшенням до 7%.

Іншим особам (які не досягли пенсійного віку або ті, кому виповнилося понад 35 років) пропонується надати право на добровільну участь у накопичувальній системі пенсійного страхування.
Наверх