Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 17 бер 2018 14:02

Завтра Землю накриє потужна магнітна буря

Завтра Землю накриє потужна магнітна буряНа Сонці очікується черговий спалах, в результаті якого в космос буде викинуто велику кількість сонячної плазми.

На Сонці очікується черговий спалах, в результаті якого в космос буде викинуто велику кількість сонячної плазми. Астрономи попереджають про магнітну бурю, яка накриє Землю 18 березня. Про це повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

Варто зазначити, що перший за кілька місяців викид плазми з атмосфери Сонця стався нещодавно – 12 лютого. Плазмі потрібно мінімум добу (найчастіше близько 2-4 днів), щоб подолати відстань між Землею і Сонцем.

Як відомо, магнітні бурі можуть стати причиною збою в роботі електроніки, систем навігації та зв'язку, що використовують орбітальні апарати.

Також було доведено і вплив магнітних бур на самопочуття людей. Є навіть категорія метеозалежних людей, які в цей період відчувають погіршення стану здоров'я, головні болі, погане самопочуття.

Найпоширенішим симптомом, на який скаржаться метеозалежні люди, є головний біль. Наш мозок повинен кожну секунду адаптуватися до сигналів, які надходять ззовні – змінюється вологість, температура або тиск тощо. Під час адаптації до змін погоди мозок переходить на більш інтенсивний режим роботи, витрачає більше сил. Це збудження йде на тканини, голова починає боліти.
Наверх