Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 бер 2018 18:52

Військові пенсіонери почнуть отримувати підвищені пенсії вже в березні, - Розенко

Військові пенсіонери почнуть отримувати підвищені пенсії вже в березні, - РозенкоПерерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде здійснений з 1 січня 2018 року і перші кошти люди почнуть отримувати вже в березні.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

– Ми виконуємо свою обіцянку про те, що перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде здійснений з 1 січня 2018 року. Зараз якраз триває процес перерахунку і перші кошти люди почнуть отримувати по додатковим відомостям вже в березні. Тобто протягом березня-початку квітня, я переконаний, всі військові пенсіонери отримають свій перерахунок, – сказав він.

Павло Розенко зауважив, що у цьому році розмір пенсій військовослужбовців підвищиться в середньому на 1500 гривень. «Але це не остаточне підвищення. Наступний етап перерахунку пенсій військовим буде здійснений з 1 січня 2019 року. Ми прогнозуємо, що в середньому пенсії військових пенсіонерів зростуть в 2 – 2,5 рази в залежності від категорії, строку служби, звання тощо», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він також зауважив, що «було б ідеально, щоб таке рішення Уряду було підтримане Верховною Радою України через внесення відповідних змін до законодавства, щоб перерахунок і осучаснення пенсій відбувалися незалежно від політичних обставин згідно із законом».

– Я сподіваюся, що вже найближчим часом Верховна Рада на законодавчому рівні унормує питання військових пенсій, але поки цього не відбулося, буде діяти постанова Кабінету Міністрів України і військові будуть отримувати підвищені пенсії вже зараз, – додав Віце-прем’єр-міністр.

За інформацією Урядового порталу
Наверх