Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Головне / Фотоновини / Суспільство / Новини освіти 20 лют 2018 23:29

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ20 лютого Виконавчий комітет Мошнівської сільської ради на своєму засіданні розглянув питання щодо забезпечення температурного режиму під час навчального процесу в Мошнівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Рішення заслухати відповідальних за теплозабезпечення навчального закладу осіб було викликане чисельними скаргами батьків учнів.

На засідання Виконкому були запрошені Заступник голови Черкаської районної ради Сергій Степанюк, депутати Черкаської районної ради Володимир Шимановський і Олександр Муцалханов, начальник Відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації Людмила Григорчук, директор Мошнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Майданік і директор Комунального підприємства теплових мереж Володимир Лищенко.

Директор Мошнівської ЗОШ Наталія Майданік визнала, що порушення температурного режиму в школі існує. Про неналежне забезпечення теплопостачання навчального закладу адміністрація школи ще 5 грудня 2017 року інформувала Голів районної державної адміністрації і районної ради, районного Відділу освіти. Втрата тепла відбувається через повітряну теплотрасу від котельні до приміщення школи, розводка опалення по школі в підвальному приміщенні (що збільшує опалювальну площу) і відсутність склопакетів на всіх вікнах школи. Проте ці питання перебувають на контролі районної влади і поступово вирішуються.

Особливо критичною ситуація була після негоди в середині січня, коли кілька днів діти були змушені навчатись при температурі 11-12 градусів. Як зауважив Голова села Мошни Богдан Шкарбута, адміністрація школи має всі повноваження на перенесення навчальних днів на інший час, проте, чомусь, в надзвичайних умовах не скористалася своїм правом, чим наразила дітей на ризик зашкодити здоров’ю.

Богдан Шкарбута наголосив, що до сьогодні не втручався в сферу управління та прийняття рішень чиновників районного рівня, однак більше не дозволить, в прямому сенсі слова, «знущатися з наших дітей» і візьме під жорсткий контроль дотримання температурних і санітарних норм в приміщеннях Мошнівської ЗОШ, де навчаються діти, шляхом створення спеціальної тимчасової наглядової комісії.

Начальник Відділу освіти Черкаської РДА Людмила Григорчук зазначила, що котельня Мошнівської ЗОШ перебуває на балансі Комунального підприємства теплових мереж Черкаської районної ради і вплинути на ситуацію відділ освіти не має можливості. А послуги з теплопостачання КПТМ на дає не в повному обсязі – в межах 60% від норми. «Освітня галузь багато років фінансувалася не на належному рівні, і зараз складно все виправити. Котельня – не наша, питання не до нас», - наголосила Людмила Григорчук.

«Сани готують влітку, - нагадав депутат Черкаської районної ради Володимир Шимановський. – Профілактика системи опалення не проводилась, нездатність існуючих твердопаливних котлів належно обігріти існуючу опалювальну площу не врахована. Відділ освіти вправі розірвати договір з КПТМ як недобросовісним надавачем послуг. Необхідно визначитися з відповідальністю посадових осіб в данному питанні і винести його на розгляд районної ради».

Підтримав колегу і депутат районної ради Олександр Муцалханов, наголосивши, що керівник КПТМ не відповідає займаній посаді.

Заступник голови Черкаської районної ради Сергій Степанюк запропонував депутатам районної ради від Мошен підготувати питання і розглянути його на найближчій сесії районної ради, пообіцявши свою всебічну підтримку.

Заслухавши всі сторони, Виконавчий комітет за пропозицією Голови села Мошни Богдана Шкарбути, одноголосно проголосував рішення, в якому зазначається:

«1. Створити робочу групу з моніторингу дотримання норм теплопостачання в Мошнівській ЗОШ за участю членів виконкому, депутатів сільської ради, фахівців і батьків учнів.
2. Визнати незадовільною роботу КПТМ у питанні забезпечення теплопостачання Мошнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів і клопотати перед Черкаською районною радою щодо вжиття до комунального підприємства необхідних заходів. Що стосується посадових осіб КПТМ – розглянути питання про дострокове розірвання трудової угоди.
3. Визнати недопрацювання адміністрації Мошнівської ЗОШ і районного Відділу освіти, що призвели до критичної ситуації і не вжили заходів по відміні та перенесенні навчання до створення відповідних належних температурних показників в приміщенні школи..
4. Рекомендувати Відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації на наступний опалювальний період розірвати угоду про теплопостачання з Комунальним підприємством теплових мереж і взяти котельню Мошнівської ЗОШ на баланс відділу освіти.»
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ МОШНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ РОЗГЛЯНУВ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ В МОШНІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ
Наверх