Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 27 лют 2018 00:00

Нові технології в зовнішньому незалежному оцінюванні

Нові технології в зовнішньому незалежному оцінюванніЗовнішнє незалежне оцінювання 2018 року має ряд нововведень, які повинні полегшити всю процедуру проходження тестування: від подачі документів до отримання результатів.

Так, в цьому році запроваджено систему перевірки стану опрацювання документів. За словами Наталі Русанової, цей сервіс має допомогти зняти психологічну напругу та хвилювання вступника після того, як він подав реєстраційні документи до регіонального центру оцінювання якості освіти.

— Мова йде про те, що є додатковий сервіс, який називається «Стан опрацювання реєстраційних документів». Після того, як особою були надіслані реєстраційні документи до регіонального центру, у неї залишається контрольно-інформаційний лист з відповідним номером реєстраційної картки, — пояснила Н.Русанова. — Так ось за тим номером, якщо його ввести на сайті у відповідне «вікно», можна дізнатися, чи отримали ми ці документи, чи ми вже зробили їх обробку, чи перебувають документи на розгляді у регламентній комісії, чи надруковані нами сертифікати, чи врешті-решт надісланий цей сертифікат до учасника ЗНО.

Окрім того, Українським центром оцінювання якості освіти був розроблений мобільний додаток «Моє ЗНО». Сервіс можна скачати на смартфон та скористатися різноманітними послугами. Наприклад, можна дізнатися про місце і час проведення тестування та внести цю інформацію до календаря. Також додаток нагадує абітурієнту про наближення тестування, надсилає новини, повідомляє про зміни в проведенні ЗНО та результати тестування. Отримати доступ до послуг додатку можна після того, як вступнику прийде сертифікат учасника ЗНО.
Наверх