Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 24 лют 2018 00:04

Учені попереджають про страшну небезпеку звичайного молока

Учені попереджають про страшну небезпеку звичайного молокаНепастеризоване молоко збільшує ризик розвитку у вірусів і бактерій людини стійкості до антибіотиків.

До таких висновків прийшли дослідники з Центру по контролю і профілактиці захворювань США. Подробиці цієї наукової роботи опубліковані в ArsTechnica.

Вчені вивчили бактерії Campylobacter jejuni, які вражають шлунково-кишковий тракт людини, викликаючи лихоманку, блювоту і діарею. Це захворювання вкрай рідкісне, але в 2016 році в штаті Колорадо (США) госпіталізували 12 осіб. Для порівняння з 1993 роком кількість заражених збільшилася в чотири рази.

Американські дослідники знайшли зв’язок між попитом на парне молоко в даному штаті і епідемією. Дійшло до того, що регіональна влада заборонила продаж молока, але по факту багато фермерів продовжували нелегально збувати парне молоко.

Лабораторні дослідження довели, що вживання непастеризованого (парного) молока збільшує ризик зараження Campylobacter jejuni в 150 разів.

Небезпека полягала в тому, що ця бактерія стійка до самих поширених антибіотиків (тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину), через що побороти інфекцію лікарям дуже складно.

Фахівці настійно рекомендують перестати пити парне молоко, в разі виникнення симптомів інфекції звернутися до лікаря.
Наверх