Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Черкаський район. Новини 21 лют 2018 00:11

Як жителям району отримати послуги адвоката безкоштовно

Як жителям району отримати послуги адвоката безкоштовноПравову підтримку у цивільних та адміністративних справах, а також юридичну допомогу потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях безкоштовно допоможуть отримати у Черкаському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Послуги адвоката у справі оплатить держава, повідомляють Сільські обрії.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають соціально незахищені категорії осіб. Це, зокрема, діти-сироти, ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (у том числі й учасники АТО), малозабезпечені, люди з інвалідністю, переселенці та особи, які претендують на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, біженці, та інші відповідно до ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», а також особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Крім того, розширено категорію дітей як суб’єктів права на БВПД. Отримати її відтепер можуть усі діти.

Система безоплатної правової допомоги дає шанс на справедливе правосуддя для кожного. Адже є чимало людей, які не можуть оплатити послуги адвокати через їх високу вартість. Тепер, усі хто мають незначний дохід, можуть отримати адвоката, а за його роботу сплатить держава. Адвокати системи безоплатної правової допомоги мають досвід, проходять конкурсний відбір та регулярне навчання.

Аби отримати послуги адвоката, потрібно надати документи, які підтверджують належність особи до вказаних категорій. Після перевірки документів, працівником центру упродовж 10 днів видається наказ про надання чи відмову у наданні безоплатної вторинної правової допомоги та призначається адвокат.

Нагадаємо, тривають виїзди до сіл Черкаського району в межах проекту Мін'юсту “Я маю право”. Його завдання забезпечити українців інформацією про права, гарантовані їм Конституцією і законами України, навчити ці права реалізовувати та захищати. З графіком надання адресної безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення можна ознайомитися на сайті Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

Дізнатися більш детальну інформацію про роботу Черкаського місцевого центру з надання БВПД та уточнити належність до категорії громадян, які мають право на безкоштовного адвоката, можна звернувшись за адресою:

м. Черкаси, вул. Гоголя 221; телефон: (0472)333-228; електронна адреса: [email protected]
Наверх