Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 січ 2018 17:02

Синоптики радять залишатися у стані готовності до очищення доріг

Синоптики радять залишатися у стані готовності до очищення дорігПісля тижневого періоду значних морозів, на Черкащину прийшла відлига.

Висота снігового покриву по області становить 16-39 см, промерзання грунту 11-28 см. На водних об’єктах області встановився льодостав, товщиною 8-16 см. На новому тижні атмосферні фронти циклону з північної Атлантики зумовлять нестійку, вітряну, вологу погоду з коливаннями температури повітря та атмосферного тиску, - повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом, впродовж робочого тижня очікуються періодичні опади у вигляді мокрого снігу та дощу і підвищення температури повітря до 0..+5º, а вночі переважатимуть морози -1..-6º. При цьому місцями можливі тумани, ожеледь, налипання мокрого снігу. В окремих районах області вітер посилиться до 15-20 м/с.

Позитивний температурний фон у супроводі атмосферних опадів зумовить сніготанення, а нічні морози - підмерзання. У гідрометцентрі радять комунальним та дорожнім службам залишатися у стані готовності до очищення доріг і тротуарів, своєчасно збивати бурульки, які несуть небезпеку пішоходам та автотранспорту, що паркується біля будинків.

Власникам будівель та споруд необхідно прийняти своєчасні заходи по очищенню карнизів дахів від льоду та снігу.

При такій синоптичній ситуації сніг буде танути, тому в понижених формах рельєфу окремих населених пунктах області і на вулицях Черкас рух пішоходів та транспорту ускладнюватиметься талими водами та шарами льоду на земній поверхні.
Наверх