Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 30 січ 2018 00:00

Лікарняний "по-новому": Що потрібно знати українцям

Лікарняний "по-новому": Що потрібно знати українцямВ Україні хочуть скасувати паперові лікарняні і замінити їх електронними.

Електронний реєстр лікарняних створять протягом цього року. Після його впровадження система видачі лікарняних зміниться. Щоб відкрити лікарняний, лікаря потрібно буде внести дані в спеціальну програму. При цьому роботодавець відразу отримає інформацію про співробітника, який вийшов на лікарняний, - розповідає заступник голови виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Володимир Забела.

Для оформлення лікарняного листа знадобиться Ідентифікаційний номер платника податків. Його доктор внесе в базу, до імені пацієнта причепиться місце роботи та посаду. Хворобу теж неможливо буде придумати. В системі будуть доступні тільки зареєстровані недуги. Далі доктор ставить свій електронний підпис, і лікарняний лист вирушає до Фонду соцстрахування.

Роботодавець в цей же день зможе увійти в систему і перевірити, чи дійсно співробітник на лікарняному. Але у нього буде обмежений доступ до лікарняного - він не зможе бачити дані про хвороби співробітника.

При цьому експерти вказують на деякі недоліки такої системи. Зокрема, з новою системою у лікарів не буде часу вносити дані в програми.
Наверх