Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 08 січ 2018 00:08

Польща вводить нові правила працевлаштування для іноземців у 2018 році

Польща вводить нові правила працевлаштування для іноземців у 2018 роціПеріод виконання роботи по платним дозволам не може перевищувати 9 місяців.

Починаючи з 2018 року Польща вводить нові правила працевлаштування для іноземців. Відтепер заяви-доручення польських роботодавців замінять платними дозволами на сезонну роботу, передає "Польське радіо".

Метою впровадження нових правил є адаптація державних норм до законодавства Європейського Союзу. До сих пір не було ніякого контролю над порядком отримання роботи на підставі заяви про намір доручити роботу іноземцю, крім самого факту реєстрації. Не було відомо, в кого і на яких умовах працював в Польщі громадянин іншої держави. Це ускладнювало перевірку прикордонників і Державної інспекції праці.

З нового року період виконання роботи по платними дозволами не може перевищувати 9 місяців протягом календарного року і його рахують від дати в'їзду іноземця на територію Польщі. Оплата за документ складе 30 злотих. Процедура дозволів на сезонну роботу діяти в рільництві, садівництві, туризмі та гастрономії.
Наверх