Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Надзвичайні події 17 гру 2017 00:52

Після "Синього кита" і "Червоної сови": В Україні з'явилася нова суїцидальна гра для дітей "Зелений кіт"

Після "Синього кита" і "Червоної сови": В Україні з'явилася нова суїцидальна гра для дітей "Зелений кіт"У групі з такою назвою, гасло якої "Сумні люди стрибають у сумні вікна", вже кілька сотень фоловерів, які обмінюються суїцидальними афоризмами і фото. Там також дітям дають завдання, які можуть призвести до смерті.

Особливу активність проявляють підлітки, серед яких, судячи з профілей, багато українців, в "Телеграмі" й "Інстаграмі".

Зміст постів, зокрема і ілюстрацій - депресивний. Одна з українок Ксенія, наприклад, написала вірш "Лети, малюче, у світ, в якому краще". Інші школярі публікують картинки з кривавими сюжетами. Пости датовані груднем.

У поліції повідомляють, що активність у суїцидальних групах соцмереж із боку українських і, зокрема, київських підлітків збільшилася.

За словами психологів, у зоні ризику опиняються діти у віці від 9 років, оскільки в цьому віці починають змінюватися психіка і світогляд людини. Батькам радять не починати обговорювати проблему до її появи. Бесіда про "Червону сову" або "Сині кити" може мати зворотну реакцію. Також батькам варто бути в курсі кола спілкування їхніх дітей.
Наверх